Güreş: 41. Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası

"41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası"nın açılış töreni yapıldı.

"41. Uluslararası Yaşar Doğu Büyük Erkekler Serbest Güreş Turnuvası"nın açılış töreni yapıldı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyonun açılış törenine Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Asbaşkanı Ahmet Ayık, Yaşar Doğu'nun ailesi, bazı milletvekilleri, eski olimpiyat şampiyonu güreşçiler ve çok sayıda seyirci katıldı.

Açılışta konuşan Hamza Yerlikaya, efsane güreşçi Yaşar Doğu adına düzenlenen turnuvanın bu yıl 41'incisini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Reklam
Reklam

Bu turnuvadan Türkiye'yi Avrupa'da ve dünyada temsil edecek güreşçilerin çıkacağını belirten Yerlikaya, "Biz güreşimizi tabana yaymak, burada başarılı olmak, devletimizle, milletimizle bütünleşmek için sonuna kadar mücadele ediyoruz. İnşallah bu birlik ve beraberlik büyük başarılarla devam eder" dedi.

Yerlikaya, kendilerine destekleri nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a teşekkür ederken, turnuvanın da Türk güreşine ve Türk sporuna hayırlı olmasını diledi.

Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe de 2016 yılında Rio'da yapılacak olimpiyatlarda mücadele edecek güreşçileri bu turnuvada izleme fırsatı bulduklarını söyledi.

Her olimpiyatların ardından bazı şeylerin sıfırdan başladığını ifade eden Kocatepe, "Bu başlangıçlarla birlikte bizlerde de yeni şampiyonlukların gelmesini diliyoruz. Turnuvamızın başta güreş olmak üzere tüm spor camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, katılımcılara plaket verdi.

Reklam
Reklam

Törende, halk oyunları ekibi gösterisi sundu.

Muhabir: Hüseyin Yeşilkavak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz