Güreş şenliği Bursa'da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘3. Uluslararası Tüm Dünya Tatarları Kuşak Güreşleri Turnuvası’, yarın Acemler’deki...

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen ‘3. Uluslararası Tüm Dünya Tatarları Kuşak Güreşleri Turnuvası’, yarın Acemler’deki Büyükşehir Belediyespor Kulübü Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.
Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kırım Türkleri Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği işbirliğiyle Bursa’da gerçekleştirilecek olan ‘3. Uluslararası Tüm Dünya Tatarları Kuşak Güreşleri Turnuvası’na Türkiye, Kırım, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna’dan yaklaşık 60 güreşçi şampiyonluk için mindere çıkacak.
Yarın saat 11.00’de, Acemler’deki Büyükşehir Belediyespor Kulübü Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan turnuva ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa’da güreşe destek verildiğini belirterek, “Türkiye ve Osmanlı coğrafyasında unutulmaya yüz tutan gelenekler yeniden gündeme geliyor. Yarın tüm güreşçiler ve sporseverler dostluğun hakim olduğu bir turnuvada bir arada olacak. Unutulan değerler gün yüzüne çıkıyor.” dedi.
Kırım’ın Bahçesaray şehrinin Bursa ile kardeş olduğunu da hatırlatan Karadağ, “Spor, kardeşliktir, dostluktur.” ifadesiyle turnuvanın önemine dikkati çekti.
Bursa Kırım Türkleri Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Öner, ilki Romanya’da, 2’si de Kırım’da yapılan turnuvanın 3. kez Bursa’da gerçekleştirilecek olmasından dolayı duyduğu heyecanı dile getirerek, organizasyona destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Tüm Tatar nüfusunun yaklaşık beşte birinin Bursa’da yaşadığını anlatan Öner, “Daha önce folklorik gruplarla kendilerini tanıtan Tatarlar, 71 yıl süren komünist rejimin ardından yeniden bir araya gelerek, birliklerini, yerel yönetimlerin de desteğiyle düzenlenen uluslararası güreş turnuvalarıyla ifade etmeye başladılar.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz