Gürhan Ozanoğlu’ndan Vali Şahin'e Ziyaret

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.Başkan Ozanoğlu beraberinde, Yönetim...

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret etti.

Başkan Ozanoğlu beraberinde, Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Deniz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen ile birlikte Vali Şahin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili değerlendirme yapan Vali Şahin, “Otantik bir zenginliğimizi, folklorumuzu hem yaşatıyorsunuz hem de dünyaya tanıtıyorsunuz. Çok güzel sonuçlar elde ediyorsunuz ve bizlerde gururla izliyoruz. Sizlere çok teşekkür ederiz. Folklorumuz önemli bir kültür öğemizdir. Her yörede farklı bir desene, giysiye, stile, koreografiye sahip dünyanın diğer ülkelerinde çok nadir görülür. Dolayısı ile de dünyanın çok dikkatini çekiyor. Bu sebeple de birçok yöremize ait dünyada epeyce bir birinciliğimiz var” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Ozanoğlu ise yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra “Dünya’nın bu alandaki en zengin hazinesine sahibiz. Devletimiz son 11 yıldır buna sahip çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı bir federasyonumuz oldu. Daha organize bir şekilde çalışıyoruz. Çünkü bize emanet edilmiş çok büyük bir hazine var. Her bölgemizde, her ilimizde hatta her ilimize bağlı köyümüzde farklı zenginlikleri olan bir hazinemiz var. Biz de bunu sağlam ellerde gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Malatya bizim kalemiz. Siz de bu ilin başındaki çok kıymetli bir yöneticisi olarak destekleriniz bize güç veriyor. İlin mülkü amirinin yerel yöneticisinin destekleri olmasa biz bu kadar başarılı olmayız. Amacımız çocuklarımızı ders ortamındaki başarıları kadar bu alanda da ders havasından deşarj edip doldurmak ve onları sağlam sosyal birer birey olarak yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Federasyonun plaketini Vali Şahin’e hediye eden Başkan Ozanoğlu’na, Vali Şahin de kayısı hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: