Gürkan: 2017 Yılı Sonunda Aladağ’da 60 Bin Dönüm Arazi Sulanır Hale Gelecek

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Gürkan, ülkede sorun yaşayan her kesime, ihmal edilmiş her...

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Gürkan, ülkede sorun yaşayan her kesime, ihmal edilmiş her konuya yetişmeye çalıştıklarını söyledi. Gürkan, yaz programları kapsamında Aladağ ilçe ve köylerini ziyaret etti. Muhtarlarında katıldığı toplantıda ilçeye yapılan yatırımları anlatıp, sorunları dinleyen Gürkan, Kökez, Kıcak, Büyüksofulu ve Gerdibi köylüleriyle bir araya geldi. AK Parti hükümetinin icraatlarını aktaran Gürkan, tıkanan bütün yolları açıp, aydınlattıklarını kaydetti.

İktidarın hayallerin ötesinde hizmetler yaptığını savunan Gürkan,“Bir aşk, bir sevda ile yola çıktık. Bu memleket sevdasıydı. Bu yolda, azmimizi kırmak isteyenler, yolumuza taş koymak isteyenler oldu. Hizmet sevdamız, milletin yüreğinde sürekli karşılık buldu.” dedi. Aladağ ilçesine yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Fatoş Gürkan, İmamoğlu-Aladağ arasındaki yolun geniş ve standartları yüksek hale getirilmesi için çalışmalara devam edildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

DÖLEKLİ SULAMA GÖLETİ

Toplam 58 kilometre olan yolun 22,5 kilometresinin tamamlandığını ifade eden Gürkan, şöyle devam etti: “2012 yılında 8 km. yapılması planlanmakta. Geri kalan 27,6 kilometre ise 2014 yılına kadar tamamlanacak. Bu yolun yaklaşık toplam maliyeti 34 milyon TL’ dir. Aladağ birçok kamu kurumunu bünyesinde toplayan modern bir hükümet konağına kavuştu. Aladağ’da toplam 26 köyün 17’sinin köy içi yolları parke taşı ile döşendi. Yapımına devam edilen Dölekli Sulama Göleti'nin yaklaşık maliyeti 8 milyon 250 bin TL’dir. Bu proje 2014 yılında bitmesi planlanmaktadır. Ayrıca sulama sistemleri için 4 milyon 500 bin TL keşif bedeli olup 2013 yılında tamamlanması hesaplanıyor. Proje bittiğinde 278 hektarlık arazi sulanacak ve ilçenin tarımsal faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak.”

Etüt çalışmaları yapılan Hotalan Barajı Projesi’nin 2017 yılında bitirilmesinin hedeflendiğine dikkat çeken Gürkan, böylece 2017 yılı sonu itibariyle Aladağ’da 60 bin dönüm arazi sulanır hale geleceğini ifade etti. Karaisalı- Aladağ yolunun 45 kilometrelik bölümünün genişletme ve altyapı çalışmalarının bitirildiğine işaret eden Gürkan, şu an asfaltlama çalışmaları yürütüldüğünü söyledi. Gürkan, 15 yataklı entegre hastanenin ise temelinin atıldığını hatırlattı. Gürkan, “10–15 yıl önce Aladağ’da köylerin yarısının yolu yoktu. Bugün bütün köylerin yol sorununu çözdük.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada Gürkan, Silopi’deki çatışmada şehit düşen polis memuru Arif Mamış'ın Kıcak köyündeki babasını ziyaret etti. Gürkan'a Karaisalı İlçe Başkanı Ünal Işık, AK Parti Aladağ ilçe Başkanı Halil Şahan, Akören Belediye Başkanı Hüseyin Gündüz, yönetim kurulu üyeleri ve partililer eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz