Güroymaklı Çiftçiler Buğdaydan Beklenen Verimi Alamadı

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki çiftçiler, bu yıl yağışın az olması ve havanın sıcak olması nedeniyle buğdaydan...

Bitlis’in Güroymak ilçesindeki çiftçiler, bu yıl yağışın az olması ve havanın sıcak olması nedeniyle buğdaydan beklenen verimi alamadı.

Şehirde çetin geçen kışın ardından yağmurun az yağması nedeniyle buğday, tarlada susuz kalması sonucu gelişemedi, bu yüzden beklenen verimi alınamadı. Çiftçi Mesut Aydoğan, normalde dönüm başına 20 teneke buğday aldıklarını, ancak bu yıl yağışın az olması nedeniyle önümüzdeki ay hasadı yapılacak olan buğdayın dönümünden en fazla 10 teneke buğday alabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Buğdaydaki verimin yüzde elli oranında düştüğüne dikkat çeken çiftçi Aydoğan, “Bu yıl malum, kışımız çok sert ve karlı geçti. Hal böyle iken buğdaylarımız uzun süre güneş yüzü görmedi. Bunun yanında, uzun süre toprak altında kalan ve soğuktan etkilenen buğday tohumları haliyle karın kalkmasından sonra çürüdü. Toprakta geriye kalan buğday taneleri ise yeterli yağış olmaması nedeniyle yeşermezken, yeşeren tohumlar da susuzluktan başak açamadı.” dedi.

Buğdaydan, bu yıl beklenenin çok altında bir verim aldıklarını dile getiren Aydoğan, son umut olarak önümüzdeki aylarda hasadını yapacakları buğdayın, giderlerini karşılamasını umduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz