Güroymak'ta Eğitim Seviyesi Yükseldi

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede eğitim seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, ilçede eğitim seviyesinin yükseldiğini söyledi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu yıl eğitimin kalitesinin daha da artacağına inandığını belirtti.

Öğrencilerin Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında açılan Etüt Merkezi'nde, SBS ve LYS kurslarına katıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Ayrıca ilçemizde Eğitim ve Yardımseverler Derneği'nin hazırladığı SODES projesi kapsamında, 300 öğrencimiz SBS kursuna katılıyor. Diğer yandan Kurs Okul Talebeleri Derneği, 100 öğrenciye kurs veriyor. İlçemizde bu yıl da FEM Dershanesi açıldı. Onlar da bilgi ve birikimlerini öğrencilerimize aktarıyor. Bu yıl puan ortalamamızı daha da yukarılara çekeceğiz. Puanlama olması gerekiyor. Ancak esas ölçü eğitim seviyesinin yükseltilmesidir. Çocuklarımızın temel ahlaki ve insani değerleri kazanması gerekiyor. Bu değerlerin çocuklarımızda oturması için çalışmalarımız devam ediyor."

Reklam
Reklam

Bu yıl Güroymak'ta ilköğretimde ciddi bir yatırım hamlesinin gerçekleşeceğini de bildiren Yılmaz, yatırımların ilçenin ihtiyaçlarına paralel olarak yapılacağını kaydetti.

Yılmaz, "Valiliğimizce tahsis edilen ödenekler doğrultusunda yatırımlar olacak. Diğer ilçelerimizde olduğu gibi ilçemizde de ciddi bir okul yatırımı yapılacak" dedi.

Muhabir: Şener Toktaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: