Güroymak’ta Patates Hasadı Devam Ediyor

Bitlis’in Güroymak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulaziz Alioğlu, ilçeye bağlı Gedikpınar köyünde patates tarlalarında...

Bitlis’in Güroymak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulaziz Alioğlu, ilçeye bağlı Gedikpınar köyünde patates tarlalarında incelemelerde bulundu.

Hasat döneminde patates tarlalarını gezen Alioğlu, tarlanın ekimden hasada kadar teknik elemanların kontrolünde olduğunu söyledi. Tarlada 135 dönüm patates ve 60 dekar fasulye ekildiğini belirten Alioğlu, “Dekarda ortalama 5 ton patates, 300 kilogram fasulye üretilmiş. Ayrıca sertifikalı tohum kullanılmış ve fazla kimyasal girdi bulunmuyor” dedi.

Tarla sahibi Şakir Sungur’un bölgeye örnek çiftçi olacağını umduğunu ifade eden Abdulaziz Alioğlu, “Çiftçimiz arazisinde iyi verim almış, ayrıca sertifikalı tohum ekip ürününden yüzde 30 daha fazla verim alarak, hastalık ve zararlılara daha dayanıklı ve daha kolay pazarlanabilen ürün üretiyor. Çiftçimiz, Bakanlığımızın verdiği bütün desteklemelerden de faydalanacaktır. İlçedeki tarım ürünlerinin üretimini, verimini, kalitesini ve satışının daha iyi bir düzeye ulaşması için üreticilere gereken her türlü teknik desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz