Gürpınar: YGS'de Heyecanı Bir Kenara Bırakıp Moralinizi Yüksek Tutun

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime...

Karabük İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar, 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek adaylara başarı dileklerinde bulundu. Sınava girecek gençlerden kaygı ve heyecanı bir kenara bırakarak, morallerini yüksek tutmalarını isteyen Gürpınar, velilere de çocuklarına her konuda destek olmalarını tavsiye etti.

İsmail Gürpınar, hafta sonu yapılacak YGS ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada gençlere başarılar diledi. Öğrencilerin gelecekleri için önemli olan sınavda önceki yıllardaki başarıları tekrarlayacaklarına inandığını belirten Gürpınar, gençlere şöyle seslendi: "Yarınlarımızı emanet edeceğimiz sevgili gençlerimiz; hepiniz hayallerinizdeki mesleğe ulaşmak için bu sınava çok çalıştınız. Uzun zamandır birçok fedakârlıklara katlanarak yapmış olduğunuz çalışmaların meyvesini şimdi toplayacaksınız. Ancak unutmayınız ki; bu sınavda sahip olduğunuz bilgi kadar, motivasyonunuz da başarınızı etkileyecektir. Bu kapsamda sevgili gençlerimizden kaygı ve heyecan duygularını bir yana bırakarak, morallerini yüksek tutmalarını istiyorum. Gençlerden beklentimiz iyi yetişmiş, dünyayı tanıyan, kendine güvenen, araştıran ve sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olmalarıdır."

Reklam
Reklam

Velilere de çocuklarına her türlü desteği vermeleri çağrısında bulunan Gürpınar, "Kıymetli velilerimizden de çocuklarımıza her konuda destek olmalarını bekliyoruz. Hiçbir sınav ve alınacak hiçbir sonucun, çocuklarımızın gözümüzdeki değerini değiştirmeyeceğini belirtmek istiyorum. Sizlerin de en az çocuklarınız kadar, belki de onlardan da fazla heyecan içinde olduğunuzu biliyorum. Çocuklarınıza başarılarından dolayı ödüllendirme yaparken, başarısız olmaları halinde de sevgi, destek ve ilginizi esirgemeyin. Çocuklarınızı daima sevin ve onları zenginlik ve onur kaynağı olarak görün. Çocuğunuzun sınav öncesi dönemde en önemli gereksinimleri, huzurlu, sakin ve mutlu bir ortam, sevgi ve destek, ilgi ve esneklik, güven ve cesarettir. Bu ortamı onlar için oluşturacağımıza yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: