Gürpınar yolunda çalışmalar hızlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürpınar mevkii ve Malatya yolu arasında başlatılan yol yapım çalışmaları tüm...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Gürpınar mevkii ve Malatya yolu arasında başlatılan yol yapım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, Gürpınar mevkiinde bulunan taş ocaklarından başlayıp Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi kuzey girişine kadar olan 9 kilometre hat boyunca devam eden yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ayrıca ekipler, güzergahtaki 6 ayrı noktada çeşitli ebatlarda menfezler de inşa ediyor. Menfez çalışmaları kapsamında yol güzergahı üzerindeki dere yataklarının yola zarar vermesini engellemek ve akarsuların sürekliliğini sağlamak hedefleniyor.

Reklam
Reklam

Yeni yapılacak yol ile taş ocağından malzeme nakli yapan ağır tonajlı araçların yerleşim yerleri içerisinden geçmeleri engellenerek Turan, Gesi, İldem, Beyazşehir bölgeleri ile Gürpınar ve Kuruköprü beldeleri ağır taşıt trafiğinden arındırılacak. Ayrıca bu yol sayesinde nakliye mesafesi 6 kilometre kısalacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: