Gürpınar'da "Bilim Ve Teknoloji Şenliği"

Gürpınar'da düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Gürpınar'da düzenlenen "Bilim ve Teknoloji Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen şenliğe Kaymakam Nurullah Kaya ile eşi Sümeyra Kaya, Belediye Başkanı Fuat Yaşar Atan, Van Adli Yargı Komisyonu Başkanı Kerem Küçük, kurum amirleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çeşitli yarışmaların da düzenlendiği şenlikte öğrenciler eğitim yılı boyunca hazırladıkları projeleri katılımcıların beğenisine sundu. Güneş enerjisiyle çalışan araba, at kuyruğu ve tahta kaptan yapılmış kemençe, halk eğitim merkezi öğrencilerinin yapmış olduğu dikiş nakış ve ahşap sanatı çalışmaları büyük beğeni topladı.

Reklam
Reklam

Kaymakam Kaya, bu yıl ilk kez bu kadar geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu etkinliğin ana teması öğrencilerin yaptığı becerilerini geniş kitlelere gösterilmesi olduğunu söyledi. Kaya, "Öğrencilerimiz düşündükleri projeleri hayata geçirebiliyorlar mı bunu görmek istedik. Yaptıkları çalışmalarla onları takdir etmek ve teşvik etmektir" dedi.

Şenliğe katılan protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerle müzik eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: