Gürsel Tekin, anayasa şartına açıklık getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa yapımına dört şart...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa yapımına dört şart öne sürmesine açıklık getirdi. Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve tutuklu vekillerin salıverilmesini de içeren şartlarının anayasa değil demokrasi şartı olduğunu söyledi. Tekin, “Genel Başkanımızın sunduğu maddeler; anayasanın değil demokrasinin şartıdır.” dedi.

"ANAYAYA DEĞİL DEMOKRASİ ŞARTI"
CHP’li Tekin, TV8’de Erkan Tan’ın sunduğu sabah programında gündemi değerlendirdi. Tekin, "Anayasa değişse de değişmese de mutlaka bu bizim sunduğumuz maddeler olmalıdır. Olması gereken, demokrasinin şartıdır bunlar. Dünya’ya bakıp en geçerli modeli Türkiye’de uygulayacağız. Bunun anayasa ile ilgisi yok. Türkiye’de demokratik bir anayasa temel ilke olmalıdır. Gelin siyasi partiler yasasını değiştirelim.’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

CHP'Lİ BELEDİYELERE YOLSUZLUK OPERASYONLARI
CHP’li belediyelere yönelik yolsuzluk operasyonlarını da değerlendiren Gürsel Tekin, "Parlamentoda belediyeleri soruşturma komisyonu olsun.” önerisini getirdi. Kiralık kasadan çıkan altınlar üzerine konuşan Tekin, “Parlamentoda sadece belediyeleri soruşturma komisyonu oluşturalım. Önce CHP belediyelerinden başlasın sonra AKP’ye geçsin. Bu yaşanan, konuşulan olumsuzlukları bir daha tartışmayalım. Yerel yönetim yasasını değiştirmemiz lazım. Berlin’e gidip bakacağız, senin belediyene ne uygulanıyor diye. Aynısını uyguladığımızda bunların hiçbiri konuşulmayacak.” dedi.
Alman Vakıfları’nın CHP ve BDP’li belediyelere yardım konusunu da değerlendiren Tekin, "Bir ülkenin Başbakanı, BDPli, CHP’li belediyenin de Başbakanıdır. Birilerinin Başbakanı uyarması lazım. Bu üslup devlet adamı üslubu değildir. BDP veya CHP belediyeler yaptıysa bunun sorumlusu Başbakandır. Zikrettiği vakıfların birçoğunda AKP’li belediyeler de var. Bir başbakan belediyeleri ayrıştırmaz. Eğer bunu yaparsanız bürokrasiyi hedef gösteriyorsunuz demektir. Yerel yönetim yasalarını değiştirelim diyoruz o yüzden. Yasa ve kurallar ile işler gitsin, inisiyatif ile değil.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz