Gürsel Tekin: Başbakan'ın Kılıçdaroğlu'na Dava Açması Anlamsız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davanın...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Erdoğan'ın, Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı davanın anlamsız olduğunu söyledi. Tekin, Başbakan Erdoğan'ın ellerinde CHP ile ilgili belgeler olduğunu söylediğini hatırlatarak, Erdoğan'dan bu belgeleri açıklamasını istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gürsel Tekin, bazı milletvekilleriyle birlikte Feshane'de düzenlenen Ordu Günleri'ne katıldı. Alana gelişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Tekin, Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davayı anlamsız bulduğunu belirtti. Tekin, "Eğer özgürlük varsa, demokrasi varsa Türk siyasetinde bunlar konuşulacaktır. Ben şunu hatırlatmak isterim, Cumhuriyetin kurucusu İsmet İnönü'ye Hitler benzetmesi yapmıştı. Hitler'in katil olduğunu herkes bilir. Sayın Başbakan'ı bu konuda biraz daha duyarlı olmaya çağırıyorum." dedi.

Reklam
Reklam

'REYHANLI'DA MOBESE SİSTEMİ NEDEN ÇALIŞMIYORDU?'

Tekin, Reyhanlı'daki saldırının ardından bazı belgelerin sızdırılması olayı ile ilgili de konuştu. Belgeyi kimin sızdırdığından öte, içeriğinin önemli olduğunu belirten Tekin, "Belge doğru mu değil mi, bu belge Başbakan'ın Amerika'ya gittiğinde Obama'nın masasında da konuşulan belgeydi. Şimdi biz iktidara soruyoruz. 51 yurttaşımızın katili kim? Bütün bu belge ve uyarılara rağmen siz önlem alamadıysanız bunun elbette sorumlusu sizlersiniz" ifadesini kullandı.

Reyhanlı'da mobese kameralarının arızalı olması konusunu değerlendiren Tekin, 1 Mayıs gösterileri için Taksim'de alınan önlemlere atıf yaparak, "Taksim'de bir çukuru korumak için onlarca Mobese kamerası koydunuz. En stratejik, MİT'in uyarılarına rağmen, jandarmanın uyarılarına rağmen, o bölgedeki Mobese sistemini kim bozdu? Bunlara cevap ver sayın Başbakan." değerlendirmesinde bulundu.

'İNSANLARIN NE YEYİP İÇECEĞİNE BAŞBAKAN KARAR VERİYOR'

Tekin'e alkol yasası ile ilgili sorular da soruldu. Tekin, ülkenin tek kişi tarafından yönetildiğini savunarak, "İnsanların ne yeyip içeceğine sayın Başbakan karar veriyor. Bütün bunlara baktığımızda aşama aşama otoriter yapıya geçiyoruz. Bunların hepsinin üstesinden geleceğiz, merak etmeyin." dedi.

Reklam
Reklam

Tekin, son olarak Başbakan Erdoğan'ın elinde CHP ile ilgili belge olduğu yönündeki soruyu da cevapladı. Tekin, "Başbakan'ın elinde bu konuyla ilgili belge varmış. Elinde hangi belge varsa, açıklamazsanız namertsiniz Sayın Başbakan." sözlerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz