Gürsel Tekin CHP İl Örgütünü ziyaret etti

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Camide içki içilmedi” dediği için ikinci kez tayini çıkarılan Fuat Yıldırım’a yapılan baskıyı kınadı.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin, “Camide içki içilmedi” dediği için ikinci kez tayini çıkarılan Fuat Yıldırım’a yapılan baskıyı kınadı ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e, “En az Fuat Hoca kadar vicdanlı olun” diye seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kurban Bayramı kutlaması için CHP Aydın İl Örgütü’nü ziyaret etti. CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve partililer tarafından karşılanan Tekin tüm partililerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Tekin, Gezi olayları sırasında eylemcilerin sığındığı Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nin müezzini Fuat Yıldırım Başbakan Erdoğan’ın iddiasının aksine “Camide içki içilmedi” dediği için önce Başakşehi’de camiye tayin edildi, arkasından da Galata’daki Arap Camii’nde görevlendirildi. “Doğru söylediği için iki camiden kovulan” müezzin Fuat Yıldırım’a yönelik baskıyı, arkası arkasına yapılan nakilleri kınayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e çağrıda bulunarak, “Bir söz vardır; Et kokarsa tuzlanır, ya tuz kokarsa ne yapılır Sayın Başkan? Tuz kokuyor. Sayın Diyanet İşleri Başkanı, lütfen elinizi vicdanınıza koyun, en az Fuat Hoca kadar vicdanlı olun” dedi.

Reklam
Reklam

Tekin bu konuda açıklama yaparken, müezzin Fuat Yıldırım ile sohbet etme imkanı bulduğunu belirterek şunları söyledi;”Sohbetimizde hoca çok üzgün olduğunu belirtti.Çok ağır bedel ödedim, ödüyorum ve anlaşılıyor ki ödemeye devam da edeceğim. Fuat hoca, yaptığının, davranışının ancak 10 yıl sonra anlaşılabileceğini ve siyasetin de bunun önemini kavrayacağını belirterek, Herşeyin bu kadar kirlendiğini bilmiyordum. Bunun bedelini ödedim. Ancak vicdanım rahat” dediğini aktaran Gürsel Tekin görüşlerini şöyle açıkladı;

“CHP olarak müezzin Fuat Yıldırım’a sahip çıkacağız. Bunda kararlıyız. Din sadece Hac’a gitmek değildir. Vicdanlı olmak, sorumluluğunu yerine getirmekte gerekir. En az Fuat Hoca kadar vicdanlı olmak lazım. Ama herkes şunu çok iyi bilsin ki, Fuat Hoca da, Fuat hocalar da Türkiye’de yalnız değil. CHP var. Fuat hocalar Türkiye’nin vicdanında yer etmiştir, elbette onlara yapılan baskıya, sindirme politikalarına karşı çıkacağız.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz