Gürsel Tekin: Eskiden Eşkiya Dağlarda Aranırdı, Meğer Eşkiya Dörtyol'a Inmiş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay Dörtyol'da polislerin sıraya dizilerek teşhis edilmesi olayının hafife alınması...

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Hatay Dörtyol'da polislerin sıraya dizilerek teşhis edilmesi olayının hafife alınması mümkün olmayan hukuk gariplikleriyle dolu olduğunu söyledi. Günü gelince hukuk çerçevesinde bunların hesabının sorulacağını dile getiren Tekin, "Eskiden eşkiya dağlarda aranırdı, meğer eşkiya Dörtyol'a inmiş." dedi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Tekin, Hatay Dörtyol'da vekil çocuğunun talimatıyla jet hızıyla işletilen hukuk sürecinin son derece anlamlı ve düşündürücü olduğunu ifade etti. Hukuk sistemimizin tarihine kara leke olarak kayıtlanacak, ibret verici bir vakaya imza atıldığını savunan Tekin, bir adli vakadan hukuk skandalı oluşturulmasına yol açan Dörtyol'daki olayın hafife alınıp üzerinden atlanılmasının mümkün olmayan hukuk gariplikleriyle dolu olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Silivri'de yatanların, hukuk sürecinin işletilmesini dört gözle beklediklerini savunan Tekin, Dörtyol'da savcının vekil oğlu talimatıyla dört saat içinde hukuku tecelli ettirmesinin ibretlik bir durum olduğuna dikkat çekti. Tekin, şöyle devam etti: "Emniyet mensuplarını teşhis öncesi, rütbelerini sökerek karakol içerisinde duvar dibine sıralayıp 'göster yavrum şu suçluyu' diyerek, kolluk kuvvetlerine vatan haini muamelesini reva gören işgüzar emniyet yöneticilerini, özgür basın kuruluşlarının sayesinde utanç ve üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Gelişmiş demokrasilerde hukuk karşısında hesap veren bakan çocuklarını ve yakınlarını biliyorduk ama ileri demokrasilerde ifade alan vekil çocuklarını bilmiyorduk. Ustalık döneminde bizlere ve demokrasi kültürümüze bu kavramları kazandıran AKP yetkililerine, görev süresi sonunda hukuktan kaçamayan Sarkozy'leri de akıllarından çıkarmamalarını salık veriyoruz. İktidar olduk ama muktedir olamadık diye gözyaşı dökenlerin, ileri demokrasi evresinde ve ustalık dönemlerinde kolluk kuvvetlerine ter döktürmelerinin de milletimizin hafızasına kayıtlanacağını bilmelerini istiyoruz. Bütün bu garabete rağmen Hatay emniyet müdürünün halen görevinin başında bulunuyor olması, içişleri bakanının bu konudaki sessizliği ve AKP üst yönetiminin bu konuda bir soruşturma süreci başlatmamış olmasını ibretle izliyoruz. Polisimiz ve kolluk kuvvetlerimiz sahipsiz değildir. Kamuflajı, tüm baskıcı süreçleri yakından biliyor ve izliyoruz. Günü gelince hukuk çerçevesinde bunların hesabının sorulacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz. Eskiden eşkiya dağlarda aranırdı, meğer eşkiya Dörtyol'a inmiş.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: