Gürsel Tekin: Hükümet, Uçak Krizi Konusunda Daha Net Açıklama Yapmalı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesiyle ilgili, "Bu konuda...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Suriye'nin Türk uçağını düşürmesiyle ilgili, "Bu konuda bizim söylediklerimizden öte hükümetin ve Dışişleri bakanının neler söyleyeceği önemli. Daha net açıklama olmalı." dedi.

Gürsel Tekin, Maltepe'de Cumhuriyet Halk Evleri’nin organize ettiği 5. yıl sonu kutlama etkinliği ve ödül töreni’ne katıldı. Basın mensuplarının Suriye ile yaşanan uçak krizi hakkında sorularını cevaplayan Tekin, “Son 48 saattir tam net olmayan bilgiler var. Dün uçak düştü, 2 pilotumuz kurtuldu haberleri vardı, bugün farklı haberler var. Bu konuda Dışişleri’nden ve Hükümetten açıklama bekliyoruz. Daha net bir açıklama yok.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye ile uzun süredir ciddi sorunların olduğunun bilindiğini ve bu sorunların kriz noktasına ulaştığını ifade eden Tekin, “Bu konuda bizim bir şey söylememizden öte Hükümet ve Dışişleri Bakanı'nın neler söyleyeceğini bekliyoruz.” dedi.

Tekin ayrıca, “Bir yabancı gazetenin iki gün önceki haberine baktığımızda Türkiye kamuoyunun ve bizim bilmediğimiz önemli sorunların yaşandığını görüyoruz. Bu konuda iktidarın hem Türkiye kamuoyuna hem de parlamentoya bilgi vermesi gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz