Gürsel Tekin: İktidar, Terör Konusunda Diğer Partilerle Görüşmeli

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, terör konusunda iktidarın Meclis’teki tüm partilerle iletişime geçmesi...

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, terör konusunda iktidarın Meclis’teki tüm partilerle iletişime geçmesi gerektiğini söyledi. Kendilerinin muhalefet olarak çağrı yaptıklarını belirten Tekin, asıl işin iktidara düştüğünü belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Tekin, Caferağa Spor Salonu’nda yapılan İstanbul İl Gençlik Kongresi’ne katıldı. AK Parti ve CHP arasındaki terör görüşmesi hatırlatılan Tekin, terörün Türkiye’nin son 30 yıllık kanayan yarası olduğunu ifade etti. Tekin, “CHP seçim öncesi ve seçim döneminde de buna benzer maddeleri kamuoyu ile paylaştı. Birkaç maddesini de kanun teklifi olarak parlamentoya sunduk. Yani sayın Genel Başkanımızın, sayın Başbakana sunmuş olduğu, daha önce kamuoyuna sunduğumuz ve tartıştırdığımız maddelerdir. Umut ediyorum ki bu konuda iktidar yetkilileri, Türkiye’nin temel sorunu olan bu sorunun, en azından kısa süreli bitişini sağlayabilecek bazı yasal değişikliklerin hayata geçirilmesini sağlar. Aşama aşama gidilmesi gerekiyor. Örneğin CHP’nin kanun teklifi olarak vermiş olduğu tutuklu milletvekilleri, yüzde 10 barajı ve faili meçhullerle ilgili teklifler; bunlar önemli şeyler. Yani bunları iktidar önümüzdeki süreçte hayata geçirirse iyi niyet göstergesi olur en azından. Bölgede de böyle bir beklenti var. Bu beklentiyi de görmek istiyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

MHP’nin tavrı sorulan Tekin, “Bu oluşumu sağlayacak olan iktidardır. Bu konuda muhalefetin yapacak bir şeyi yok. Muhalefet çağrısını yapmıştır. Genel Başkanımız bu çağrıyı yaptı. Umut ediyorum ki iktidar, Meclis’te grubu bulunan partilerle gereken iletişimi kurar. Bizim de talebimiz bu. Bu talebi iktidarın yerine getirmesi gerekiyor.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz