Gürsel Tekin: Reyhanlı'da Ölenlerin Sayısı Açıklananın Çok Üzerinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı’daki patlama öncesi MİT’in Rakka’dan gelebilecek bomba yüklü 3...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı’daki patlama öncesi MİT’in Rakka’dan gelebilecek bomba yüklü 3 araç konusunda devletin ilgili kurumlarını uyardığını belirterek şu soruları yöneltti: "Şimdi soruyoruz, MİT’in bilgileri bu saate kadar yalanlanmadı. Onlarca insanın öldüğü bir yerde çöp temizler gibi deliller niye temizlendi? En önemlisi orada her an sorun olabileceği belli iken MOBESE niye çalışmıyordu?” Gürsel Tekin, Reyhanlı'da ölenlerin sayısının açıklananın kat kat üzerinde olduğunu da iddia etti.

Reklam
Reklam

Partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Reyhanlı’daki patlamayı değerlendirdi. Reyhanlı’daki patlamayla ilgili yayın yasağı getirilmesi nedeniyle yaşananların millete tam yansıtılamadığını vurgulayan Gürsel Tekin, yayın yasağını sıkıyönetim ilan edilmesine benzetti. Tekin, “En kolay iş sıkıyönetim ilan edelim. Evren Paşa dönemi. Evren Paşa sıkıyönetim ilan ederdi, şimdi Tayyip Paşa televizyonu karartır, gazeteleri karartır, patronlara meydan okur, tam bir otoriter dönem.” diye konuştu.

“MOBESE NİYE ÇALIŞMIYOR?”

Patlamayla ilgili delillerin karartıldığı yönündeki iddialara destek veren Tekin, şunları dile getirdi: “Milli İstihbarat Teşkilatı 23 Nisan’da bütün kurumlara bilgi verdim, diyor. Üç bombalı aracın Rakka şehrinden gelme ihtimalini söylüyor. Rakka şehri şu anda 4 Mart’tan itibaren muhaliflerin elinde. Şimdi soruyoruz, MİT’in bilgileri bu saate kadar yalanlanmadı. Sizin Rakka’daki muhaliflerle ilişkiniz ne boyutta. Acele onlarca insanın öldüğü bir yerde çöp temizler gibi bu delilleri niye temizlediniz? En önemlisi orada her an sorun olabilir, MOBESE sistemleri niye çalışmıyor? Çıkın aklı selim bir cevap verin, MOBESE şu sebeplerle arızalandı deyin. Ya da MİT’in verdiği bilgi yanlıştır ya da doğrudur deyin. Dolayısıyla sayın Atilla Kart’ın dediklerine bende katılıyorum, bu saate kadar cevap verilemedi.”

Reklam
Reklam

ORTODOKS KİLİSESİNDEKİ GÖREVLİDEN TELEFONLA BİLGİ ALDI

Patlamada ölenlerin sayısının söylenenden çok fazla olduğunu ileri süren Tekin, Reyhanlı’da Ortodoks kilisesinde görevli bir arkadaşını telefonla arayarak bilgi aldı. İki tane de cemaat liderinin 4 gün önce kaçırıldığını ve haber alınamadığını ifade eden Tekin, ölü sayısının da resmi rakamların kat kat üzerinde olduğunu dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz