Gürsoy'dan Yeni Teşvik Paketi Değerlendirmesi

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Başbakan tarafından açıklanan 'yeni teşvik paketi'nde Mersin'in...

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Başkanı Alper Gürsoy, Başbakan tarafından açıklanan 'yeni teşvik paketi'nde Mersin'in 3. yatırım bölgesinde olduğunu belirterek, "Yeni paket, bölgemizde yatırımların artmasına katkıda bulunacaktır" dedi.

Gürsoy, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni teşvik paketini değerlendirdi. Yeni sistemde Türkiye'nin 6 ayrı yatırım bölgesine ayrıldığını hatırlatan Gürsoy, "Bu sistemde Mersin'de 3. bölgede bulunmaktadır. Teşvikler illere, bulundukları bu bölgelere göre verilecektir. Her ne kadar 3. bölgedeki iller teşvikten 4, 5 ve 6. bölgedeki iller kadar yararlanamayacak olsa da bölgemiz açısından başka artıları vardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gürsoy, bu artıların turizm ve taşımacılığa dönük teşvikler olduğuna işaret ederek şöyle devam etti; "Mersin bir turizm bölgesidir. Aynı zamanda limanımız sayesinde lojistiğin ana merkezlerinden biridir. Bu anlamda Başbakanımız tarafından açıklanan yeni pakete göre; stratejik yatırımlar adı altındaki sektörlere, eğitime, demiryolu ve deniz yolu ile yük ve yolcu taşımacılığına, madenciliğe ve bazı turizm bölgelerine yapılan yatırımlar nerede olursa olsun 5'inci bölge desteklerinden yararlanabilecek. Bu da turizm ve deniz taşımacılığının en önemli merkezlerinden olan Mersin'in yeni yatırımlara, yatırımcılara kavuşacağını göstermektedir."

Yeni teşvik paketinin yeni yatırımlara paralel olarak işsizliğin azalmasına, girişimciliğin artmasına ve bölgelerin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını da ifade eden Gürsoy, "Bu paket yalnızca belli bölgelerin değil, tüm Türkiye'nin gelişmesine, yatırımcıların önünün açılmasına, dolayısıyla istihdam artışına olanak verecektir. Mersin'in yanı sıra Hatay, Adana, Osmaniye ve Karaman da pastadan payını alacaktır. En fazla teşvik alacak 5. ve 6. bölgedeki diğer illerde yapılacak yatırımlar da bizleri doğrudan etkileyecektir. Yatırımcılara sağlanacak kolaylıkların meyvesini almaya başlayacağımız günler çok uzak değildir. Çukurova bölgesine komşu illere verilecek teşvik daha fazladır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz