Gürsü Turizm Için 1 Milyon Liralık Hibe Desteği Kazandı

Bursa Gürsu Belediyesi’nin ‘Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu’ konulu projesi, 1 milyon liralık hibe desteği...

Bursa Gürsu Belediyesi’nin ‘Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu’ konulu projesi, 1 milyon liralık hibe desteği kazandı.

Gürsu’nun, bir turizm kenti olarak gelişmesini sağlamak hedefiyle, Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi’nce yürütülen çalışmalar kapsamında oluşturulan “Bölgenin Alternatif Turizm Merkezi; Gürsu” projesi, Bursa–EskişehirBilecik Kalkınma Ajansı’ndan (BEBKA), hibe desteği kazandı. Toplam bütçesi 1,35 milyon TL olan projenin, 1 milyon TL’ sini BEBKA karşılayacak.

Gürsu’nun sahip olduğu tarihi ve kültürel değerler ile doğa turizmi potansiyelinin ekonomik değere dönüştürülmesi ve ilçenin alternatif turizmde bir cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında; bir turistik butik otel ile bir Turizm Tanıtım ve Doga Sporları Okulu yapılacak; Ericek Göleti yolu ve Ericek Göleti’nde bir anfi tiyatro yapılacak; yamaç paraşütü kestirme yolu yapılacak; turizm tanıtım filmi hazırlanacak, 2013 yılı Yamaç Paraşütü Türkiye Hedef Şampiyonası yapılacak.

Reklam
Reklam

16 ay sürecek olan proje kapsamında yürütülecek çalışmalarda, ilçenin yok olmak üzere olan 2 önemli tarihi tescilli binası rekonstrüksiyon (yeniden kurma) yöntemiyle korunarak geleceğe taşınacak. İstiklal Mahallesi’ndeki 2 tarihi yapıdan biri Butik Otel, diğeri ise Doğa Sporları ve Turizm Rehberlik Merkezi olarak ilçe halkının ve yerli-yabancı turistlerin hizmetine sunulacak. İlçenin doğa sporları ve turizminin gelişmesinde önemli bir potansiyele sahip olan Ericek Göleti’nin çevre düzenlemelerinin yapılması, gölet kenarında bir adet anfi tiyatronun inşa edilmesi ve doğa sporları alanlarına ulaşımı sağlayan stabilize yolların yapılması projedeki diğer altyapı çalışmalarını oluşturuyor. Yol çalışmaları kapsamında; Gürsu’nun merkezi ile yamaç paraşütü pist alanı arasındaki ulaşımı sağlayan 17 km’ lik mevcut yola alternatif olarak kullanılan 11 km’lik kestirme yol düzenlenecek, Ericek köyü ile gölet arasındaki 4272 m. lik yol düzeltilerek drenaj sistemi kurulacak ve stabilize yol haline getirilecek.

Reklam
Reklam

Proje kapsamında ayrıca, Gürsu’ nun ulusal ve uluslararası alanda daha fazla tanınmasını sağlamak amacıyla, 3 dilde tanıtım filmi hazırlanacak ve Yamaç Paraşütü Resmi Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek.

Projenin BEBKA tarafından onaylanan 4. projeleri olduğunu belirten Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, şunları söyledi: “İlçemizin kalkınması için sadece bugünü değil, geleceği de düşünen bir anlayışla çalışıyor ve projelerimize yön veriyoruz. Biz ilçemizi 4 temel gelişme ekseninde kalkındırmayı amaçlıyoruz. Bunlar; Yeşil Enerji, Alternatif Turizm, Tarım ve Çevreye Duyarlı Sanayi. Hemşehrilerimizin teveccühleri ile Gürsu’yu hak ettiği konuma ulaştıracağız. Sahip olduğu tarihi miras, kültür ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyelini barındıran, adeta işlenmemiş bir cevher olan Gürsumuz’ un, bu değerlerini ortaya koymak için çalışıyoruz. İlçemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız turizm projemiz sayesinde kazandığımız hibeyle, turizm kenti Gürsu oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz