Gürültü Yapana Para Cezası

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sarhoş ve dilenciler ile gürültü yapan ve kimlik bildiriminde bulunmayanlara yönelik uygulamalarında 2 ayda 55 kişiye toplam

Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sarhoş ve dilenciler ile gürültü yapan ve kimlik bildiriminde bulunmayanlara yönelik uygulamalarında 2 ayda 55 kişiye toplam 4 bin 840 lira para cezası uyguladı.

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü'nce 2 ayda huzur ve güven ortamının devamı, genel ahlak, sağlık ve vatandaşların hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, aranan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmaların istatistiklerini yayınladı.

İstatistiklere göre, kişilere karşı işlenen 170 olaydan 146'sı, mal varlığına karşı işlenen suçlara yönelik meydana gelen 153 olaydan 40'ı, asayiş konularında da meydana gelen 109 olaydan 99'u aydınlatıldı. Bu kapsamda 24 hırsızlık olayında yakalanan 27 kişiden 11'i tutuklandı.

Reklam
Reklam

Narkotik suçlarında meydana gelen 31 olayda 543 kilo 910 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, 21 kişi tutuklandı. Yine kaçakçılık suçlarında meydana gelen 15 olayda 11 bin 62 paket gümrük kaçağı sigara ve 6 bin 37 parça muhtelif eşya ele geçirilerek 20 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Belgede sahtecilik suçundan 3 işlem yapılırken, 2 kişi yakalandı, 1 kişinin de yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet suçundan da 2 kişi hakkında yasal işlem yapıldı, 124 bandrolsüz CD-VCD ele geçirildi.

-Gürültüye para cezası-

İl Emniyet Müdürlüğü 2 aylık çalışmada gürültü yaptığı belirlenen 19 kişiye para cezası uyguladı.

Kabahatler Kanunu'na göre, 14 kişi sarhoşluktan, 9 kişi dilencilikten, 19 kişi gürültü yapmaktan, 1 kişi rahatsız etmekten ve 12 kişi de kimliğini göstermemek suçundan para cezası ödedi.

Bu kapsamda toplam 55 kişiye, "Halkın huzur ve sükununu bozacak şekilde davranışlarda bulunmak" suçundan 4 bin 840 lira para cezası kesildi.

İstatistiklerde, son 2 ayda meydana gelen 70 trafik kazasında 55 kişinin yaralandığı, 2 kişinin de yaşamını yitirdiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: