Gururumuz oldular

Gümüşhaneli atlet Çeşminaz Yılmaz ve Yasin Çelik geleceğin sporcuları olarak öne çıkıyor

Gümüşhaneli atlet Çeşminaz Yılmaz ve Yasin Çelik geleceğin sporcuları olarak öne çıkıyor.

Antrenör Ertuğrul Sarı yönetiminde başarıdan başarıya koşan Çeşminaz Yılmaz'a, gelecek vaat eden Yasin Çelik'te eşlik ediyor.

Antrenör Sarı'nın adeta tırnaklarıyla kazıyarak atletizm sporuna kazandırdığı başarılı sporcular Gümüşhane'nin gururu olarak yüzümüzü ağartıyorlar.

Çeşminaz Yılmaz, yaklaşık 4 yıldır atletizm sporuyla ilgileniyor. Gümüşhane merkez Aksu köyü sakinlerinin sahip olduğu mücadeleci karakteristik yapı Çeşminaz'ı adeta bu spora bağladı, Antrenör Ertuğrul Sarı tarafından keşfedildi.

Reklam
Reklam

Kısa sürede başarıdan başarıya koşan Yılmaz, öncelikli olarak okullar arası müsabakalarda boy göstererek farkını hissettirdi. Halen Beşiktaş kulübü sporcusu olarak mücadele eden Çeşminaz Yılmaz'ın antrenörü Ertuğrul Sarı sporcularına bir kaç değerli büyüğün dışında Gümüşhane'de yeterince sahip çıkılmadığından yakındı.

Çeşminaz Yılmaz'ın ilk başarısı Trabzon'da düzenlenen 2 bin metre engelli mücadelesinde Türkiye 5. olarak tescil oldu. Yılmaz daha sonra Mersin'de yapılan 3 bin metre de Türkiye 3. olarak bir kez daha isminden söz ettirdi.

Şimdi hedef 21 Ağustos'da Antalya Akseki düzenlenecek Dağ koşusu. Çünkü burada elde edilecek ilk dört derecelik sonuç, Çeşminaz'ın Dünya şampiyonasında yer almasını sağlayacak.

Yasin Çelik'te, atletizm sporunun tıpkı Çeşminaz Yılmaz gibi hocası Ertuğrul Sarı tarafından keşfedilen büyük yeteneği. Şimdilik Türkiye çapında bir müsabakaya girmese bile elde ettiği 10.20'lik derecesiyle göze battı.

Her iki sporcunun yetiştirilmesinde büyük emeği olan antrenör Ertuğrul Sarı, sporcularına güvendiğini ve çalışmaların mutlak başarılı olmak adına durmaksızın devam ettirileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz