GÜSİAD'tan açıklama

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) yeni dönem burs kayıtlarının başladığını yapılan basın açıklamasıyla duyurdu.

Gümüşhane Sanayi ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) yeni dönem burs kayıtlarının başladığını yapılan basın açıklamasıyla duyurdu.

Başkan Doç. Dr. Kenan Aydın'ın, yaptığı basın açıklamasın da, konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

Değerli Öğrenciler,

"Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başlamış bulunuyoruz. Yeni dönemin ülkemiz, milletimiz, Gümüşhane’miz ve sizler için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Üniversiteyi yeni kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılar diliyorum. Ara sınıflardaki öğrencilerimizin de başarılarının devamını diliyorum.

Reklam
Reklam

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl Gümüşhane yüksek öğrenime geçişte önemli bir başarı göstermişti. Biz de söz konusu başarının kalıcı olmasının önemine işaret ederek bu başarının sürdürüleceğine inancımızı belirtmiştik. Yüksek öğrenime geçişte 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi için de yüksek bir başarıya ulaşılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu başarıyı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ederken, bu önemli başarıda emeği olan başta Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Ferda YILDIRIM olmak üzere, her seviyedeki eğitimcilerimizi ve yöneticilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu başarının kalıcı olmasını ve gelecek yıllarda da devam etmesini diliyorum.

Değerli Öğrenciler,

GÜSİAD olarak, 2004 yılından beri Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine burs sağlamaya gayret etmekteyiz. Söz konusu tarihten beri burs verdiğimiz öğrenci sayısı her yıl artarak devam etmiştir. 2004 yılında sadece 37 öğrenciye burs sağlanmışken 2010-2011 döneminde 608 öğrenciye burs sağlanmıştır. Bugüne kadar 2808 öğrencimize toplam 1.315,900TL.Tutarında burs sağlamıştır. Bunun önemli bir başarı olduğuna inanmaktayız. Öğrencilerimize burs sağlayan değerli işadamlarımıza ve bu konuda emek veren herkese huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. 2011-2012 eğitim-öğretim dönemi için de burs sağlama çabası içerisinde olacağız. İnanıyoruz ki bu dönemde de en azından bir önceki yıl kadar burs sağlamış olacağız.

Reklam
Reklam

Burs verileceği duyurulmasına rağmen çeşitli nedenlerle bazı öğrencilerimiz burslarını alamamışlardır. Burslarını alamayan öğrencilerimize bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi öncelik verilerek ödeme yapılacaktır.

6.Ekim.2011 tarihinde toplanan GÜSİAD Yönetim kurulu yeni dönem için burs sağlama çalışmalarının başlatılmasını ve bu süreci yönetmek üzere de burs komitesinin (Doç.Dr.Kenan Aydın, Muammer Beyaz, Av.Çetin Kantek, Yüksel Yalçın, Tahsin Söğüt, Yaşar Topçuoğlu, A. Sami Bozkır) yetkili kılınmasını kararlaştırmıştır. Burs başvurularının değerlendirilmesinde bu yıl da başarı çok önemli bir kriter olarak belirlenmiştir. Burs Komitesi 2011-2012 dönemi burs başvurularının aşağıda belirtilen ilkelere göre yapılmasını kararlaştırmıştır;

1.Hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri, dönem sonu başarılarına göre (hazırlık sınıfları için yabancı dilden başarılı olmak ve birinci sınıflar için de başarısız dersi olmamak kaydıyla) Başvuru formlarını 31 Ekime kadar doldurup evraklarını ilk dönem sonunda göndereceklerdir.

Reklam
Reklam

2. Ara sınıflarda okuyan öğrenciler, alttan başarısız dersi olmamak koşulu ile 9 Ekim 2011-31 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır.

3.Babası vefat etmiş olanlar, başarı durumlarına bakılmaksızın 9 Ekim 2011-31 Ekim 2011 tarihleri arasında başvuruda bulunacaklardır.

4.Geçen yıl burs çıkmasına ve asil listede ilan edilmesine karşın bursunu alamayanlar, mezun olmamışsa sadece öğrenci belgesi ile başvuruda bulunmaları halinde hiçbir kısıt ve ön koşul olmadan kendilerine burs ödemesi öncelik verilerek yapılacaktır.

Değerli öğrenciler,

Malumlarınız olduğu üzere; GÜSİAD’ın burs vermek için hazır bir kaynağı yoktur. Sizler için işadamlarımıza ve hemşehrilerimize giderek onlardan burs talep etmekteyiz. Bu nedenle başvuruların alınması, değerlendirilmesi ve burs veren işadamlarımızdan bursların sağlanması ve ödenmesi zaman almaktadır. Bu konuda sizlerden sabır ve anlayış beklemekteyiz.

Sizlerden bir ricamız da olacaktır; ekonomik durumu iyi olanların başvuruda bulunmamalarını istemekteyiz. Çünkü, bu durumda ekonomik durumu zayıf olanlar mağdur olabileceklerdir. Biz geçmiş deneyimlerimize dayanarak öğrencilerimizin bu asil davranışı göstereceklerine inanmaktayız. Geçmişte bazı öğrencilerimiz burs çıktığı halde “benden daha mağdurları vardır bu bursu onlara verebilirsiniz” diyerek çok asil bir davranış göstermişlerdir. Onlara bir kez daha teşekkür ederiz.

Reklam
Reklam

Yukarıda 4 maddede belirlenen ilkeler ışığında; durumları GÜSİAD Burs Yönetmeliği’ne uyan öğrencilerin, aşağıdaki soruları elektronik ortamda (www.gusiad.org.tr) okunaklı ve eksiksiz cevaplayarak istenen belgeleri GÜSİAD-Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği’ne posta ile göndermeleri veya elden teslim etmeleri gerekmektedir. Başvuru formunuzu en doğru ve gerçeği gösterir biçimde dolduracağınız için GÜSİAD olarak teşekkür ederiz. Yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni eder, hepinize tekrar başarılar dilerim."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz