Güvenli Asansör Kullanımı Projesi’yle, 91 okulda 40 bin öğrenci bilgilendirildi

Asansör kazaları ve güvenli asansör kullanımı konusunda Samsun’daki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen Güvenli Asansör...

Asansör kazaları ve güvenli asansör kullanımı konusunda Samsun’daki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen Güvenli Asansör Kullanımı Projesi, sona erdi. 3 ay süren proje kapsamında 33’ü köy olmak üzere 91 okulda 40 bin öğrenci, özel hazırlanan karikatürlü kitapçıklarla ve canlı anlatımlarla bilgilendirildi.
Samsun Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Makine Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi işbirliği ile yürütülen Güvenli Asansör Kullanımı Projesi bitti. Projenin kapanış töreni ise Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu’nda yapıldı. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç ve MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
Törende konuşma yapan MMO Şube Başkanı Gürkan, 28 Şubat’ta startını verdikleri projeyle asansör kazalarından en çok etkilenen çocukların asansörler konusunda bilgi sahibi olmalarını ve güvenlik tedbirlerini öğrenmelerini hedeflediklerini söyledi. Projenin Türkiye’de ilk olduğunun altını çizen Gürkan, “3 ayı aşkın bir sürede, yaklaşık bin 500 kilometre yol kat ederek, 33’ü köylerimizde olmak üzere 91 okulumuzda 40 bini aşkın öğrencimize ulaştık.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, toplumun her kesiminin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini hatırlatarak, sivil toplum kuruluşlarının da vazgeçilmez ortakları olduğunu vurguladı. Güvenli asansör kullanımı konusunda çok hızlı bir çalışma temposu içine girdiklerini anımsatan Koç, “Atakum, Tekkeköy, İlkadım ve Canik ilçelerindeki okullarda bu eğitimleri gerçekleştirdiler. Hayatında asansör olmayan çocukları da biz bu eğitime dahil ettik. Çünkü hayatlarında mutlaka karşılaşacaklar. Bu bilinci kazanmaları bizim çok önemliydi. Çok kısa sürede 40 binin üzerinde bir öğrenciye ulaşıldı. Çok güzel de sonuçları oldu. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise güvenli asansör kullanımının önemine dikkat çekti. Üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğinin altını çizen Vali Aksoy, “Çünkü birçok kaza haberini televizyonlardan, gazetelerden okuyoruz, görüyoruz. Asansör kullanımı konusunda bilgi eksikliği olan vatandaşlarımızın, çocuklarımızın bundan kaynaklanan nedenlerle kazaya karşı korumasız olduklarını ve kaza neticesi yaralanmalar, hatta hayatını kaybetme gibi birçok durumla karşı karşı olduklarını biliyoruz. Bu büyüklerimizin de bilgilendirilmesi gereken bir konu. Ama çocuklarımızın küçük yaşta bunları almış olmaları onların yaşamlarında böyle bir sorunla karşılaşmamaları adına önemsediğimiz bir çalışma. O nedenle üzerinde büyük bir titizlikle durduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından tören, proje ekibinde bulunanlara plaket verilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz