Güvenli Banyo Yaptırmak

İşte bebeğinize güvenli bir şekilde banyo yaptırmak için bazı ipuçları

Banyo vakti bebeğiniz ve sizin için eğlenceli olabilir ancak aşırı temkinli de olmamalısınız. Küçüğünüze temel banyo güvenlik kurallarını öğreterek başlayın ve aşağıdaki güvenli banyo ipuçlarını işe başlarken aklınızda bulundurun:

• Birinci ve en önemli kural şudur: bebeğinizin yanından asla, bir dakikalığına olsa bile, ayrılmayın. Bebekler 2,5 cm den daha az derinlikteki bir suda bile boğulabilirler. Kapı ya da telefon çalarsa ve açmak zorunda olduğunuzu hissederseniz bebeğinizi havluya sarın ve yanınıza alın. Bebeğinizi asla içine suyun akmakta olduğu bir küvette bırakmayın (suyun ısısı değişebilir ya da su birden çok derinleşebilir).

Reklam
Reklam

• Banyo küvetini güvenli hale getirin: Banyo küvetleri inanılmaz derecede kaygan olabilir. Bu yüzden daha güvenli oturabilmek için küvetinizi kaymayan banyo paspaslarıyla döşeyin. Kaplanmış duş ahizeleri bir gereklilik değil ama bebeğinizin kafasını çarpmalardan koruyabilir. Ayrıca duş kabini camlarınızın kırılmaz cam olmasına da dikkat edin.

• Banyo suyu ılık olmalı. (36°C - 38°C). Bebekler ve küçük çocuklar sizin tercih edeceğinizden daha ılık bir su sıcaklığını tercih ederler.

• Yeni doğmuş ve 6 aydan büyük olmayan bebekler için küveti 5 ile 7,5 cm arası suyla doldurun. Daha büyük çocuklar için su yüksekliği oturma pozisyonunda asla göğüs hizasını geçmemelidir.

• Oturabilen çocuklarda, vantuzlu bebek banyo oturağı işinizi kolaylaştırabilir. Ancak oturak asla tek başına güvenlik sağlayan bir şey değildir. Bu oturaklara güvenerek gözünüzü bebeğinizin üzerinden ayırmamalısınız.

• Çocuğunuza küvette her zaman oturması gerektiğini (ayakta durmayı değil) öğretin.

• Bebeğinizin cildine uygun olmayan sabunlar, şampuanlar ve banyo köpükleri bebeğinizin cildini kurutabilir ve cildinde kızarıklıklara neden olabilir. Bu yüzden bebeğiniz için özel olarak üretilmiş ürünler seçmeye özen gösterin ve olabildiğince az miktarda kullanın.

Reklam
Reklam

• Su ısıtıcınızı 38 dereceye ayarlayın. Daha yüksek derecelerde, bebeğinizin cildinde ciddi yanıkların oluşması sadece üç saniye sürer.

• Bebeğinizin musluklara dokunmasına izin vermeyin. Şimdilik onları oynatamasa bile ilerde bunu yapabilecek kadar güçlü olacaktır ve musluklarla oynaması ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.