"güvenli Okul Projesi" Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattıkları "Güvenli Okul Projesi" ile...

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa başlattıkları "Güvenli Okul Projesi" ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Gazi Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, emniyet görevlileri ve öğretmenler katıldı. İl Emniyet Müdürü Naci Kuru toplantıda yaptığı konuşmada, okul önlerinde sadece 26 polisin görev yapmadığını belirterek, "Okul güvenliği ile ilgili önleyici ekipler, trafik ekipleri, asayiş ekipleri yine bunun dışında

Reklam
Reklam

5 ayrı noktada da çevik kuvvetten oluşan devriyeler koyduk. Okul polisinin faydası da burada. Okul itimat polisleri nerede ne ihtiyaç var bunları bize bildiriyorlar. Biz ona göre trafik, asayiş ve diğer yönlerden tedbir alıyoruz. Onlar bu karşılıklı tedbirleri ve problemleri mücadele yöntemlerini koordine ediyorlar. O açıdan da biz arkadaşlarımızın şu ana kadar ortaya koyduğu performanstan memnunuz. Okullarda meydana gelen olaylara baktığımızda geçmiş yıllarda artarak giden olaylar frenlenmiş, geri gidiş başlamış, bununla ilgilide özellikle geçen yılın 2. dönemine baktığımızda yüzde 20'lik bir düşüş var.

Diğer taraftan herşey kayıt altına alınıyor. Verilerimiz çok sağlıklı. Bunun üzerinde daha sağlıkı, mantıklı çalışmalar yapabiliyoruz. Okul polisliğimiz devreye girmesinden sorna yaptığımız tespitlerde okullarımızdan kaynaklı bir uyuşturucu satışı, uyuşturucu kullanımı söz konusu değil. Okulda ne oluyorsa en ufak bir yaprak kıpırdasa hem okul idaresi, hemde okul polisi birlikte inceliyorlar ve çok detaylı olarak olayları analiz ediyorlar. Okul çevresinde ne varsa araştırıyorlar internet cafeleri ve çevresindeki büfeleri denetliyorlar. Bu kadar yapılan detaylı çalışmalara rağmen hiç bir şekilde uyuşturucu kullanımı ve satışı söz konusu değil. Okul polisliğini kurduğumuzdan bu yana rehber öğretmenlerimizle iyi bir ilişiki kurduk olumlu da neticeler alıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İl Milli Eğitim Müdürü Ayata'da, okulun dışında olan hadiseleri, dışardan gelen müdahaleleri, öğrenci olmayan kişilerin okulun etrafına dolaşmasını tamamen sıfıra indirdiklerini vurgulayarak, "Bu sadece öğrenci problemleri şekline dönüştü. Bizim öğrencimiz problem çıkarmadığı sürece dışarıdan müdahale söz konusu olmadı. Her okulumuza polis verme şansımız yok ama özellikle orta dereceli okullarda yani lise ve meslek liselerimizde polislerimiz var.

Okul yönetici arkadaşlarımızın polis arkadaşlarımızla iyi bir diyalog içinde götürmelerinde büyük bir başarı var. suça meyilli çocuklarımız kontrol altına alındığında dışardan da başka birileriyle olumsuz irtibat kurmadıkça o çocuklarımız da da düzelme gözlemlendi" diye konuştu. Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru ve diğer emniyet yetkililerine üzerinde ayyıldız amblemi bulunan birer teşükkür plaketi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: