"Güvenli Okul" Projesi-Emniyet Müdürlüğünün proje çerçevesinde gerçekleştirdiğiuygulamalar kapsamında bin 787 kişinin GBT sorgusu yapıldı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce yürütülen "Güvenli Okul" projesi kapsamında okul çevrelerinde uygulama yapıldığı bildirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nce yürütülen "Güvenli Okul" projesi kapsamında okul çevrelerinde uygulama yapıldığı bildirildi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınması" konulu işbirliği protokolü kapsamındaki proje doğrultusunda, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Güvenlik ve Asayiş şube müdürlükleri ekipleri okulların çevresinde rutin olarak "güvenli okul" uygulaması yapıyor.

Reklam
Reklam

2011 yılından bu yana farklı okul çevrelerinde olmak üzere toplam 40 personelin görev aldığı 13 "güvenli okul uygulaması" yapıldı.

Şimdiye kadar yapılan uygulamalarda bin 787 kişi kontrol edilerek GBT kaydı soruldu, sorgulama sırasında çeşitli suçlardan arandığı tespit edilen 6 kişi ile kayıp olarak arandığı tespit edilen 2 kişi tespit edildi.

Arandığı bildirilen kişiler hakkında yasal işlem yapıldı.

Ayrıca uygulamalar kapsamında okul çevrelerindeki umuma açık 226 iş yeri denetlendi, mevzuata aykırı ve mevzuatta belirtilen şartları taşımadığı tespit edilen 52 iş yerine yasal işlem yapıldı. Bu arada 80 aracın sorgusu yapıldı, çeşitli sebeplerden dolayı 3 araç trafikten men edildi.

Güvenli eğitim ortamının sağlanması amacıyla yapılan uygulamalar kapsamında Şahinbey Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanındaki toplam 234 okulda bir polis memuru okul irtibat görevlisi olarak görevlendirildi.

Güvenli eğitim ve öğretim ortamının sağlanması amacıyla polis sorumluluk bölgesindeki tüm okullar ve çevresinde Çocuk Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: