‘Güvenli Yolculuk Projesi’ Hem Polisi Rahatlatacak Hem Kazaları Azaltacak

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği...

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası işbirliği ile ‘Güvenli Yolculuk Projesi’ hazırlanarak uygulamaya geçirildi. Projeye göre, trafik kazası sonucu oluşan can ve mal kayıplarının minimum seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

Proje ile Gaziantep’ten çevre il ve ilçelere yönelik yolcu taşımacılığı yapan araçlarda yolculuk yapan vatandaşlar, kurallar hakkında bilgilendirilecek ve daha güvenli yolculuk yapmaları sağlanacak.

Reklam
Reklam

Araç sürücülerinin denetim faaliyeti dışında da yolcular tarafından otokontrolü sağlanıp, trafik kuralı ihlallerinin önüne geçilecek. Proje ile ilgili açıklamada bulunan İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Gaziantep’te giderek artan yaya ve yolcu sayısının trafik yoğunluğunu etkilediğini belirterek, ”Bu ve benzer projeler ile vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve verilecek destek ile trafik polisinin yükü daha da azalacak. Böylece Gaziantep trafik konusunda daha güvenli bir şehir haline gelecek. Trafik kazalarının da en asgari seviyeye ineceğine inanıyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: