"Güvenliğiniz Için 5 Dakika" Projesi

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Güvenliğiniz için 5 dakika" projesiyle, şehirler arası otobüsler, toplu ulaşım araçları, eğlence mekanları ve dinlenme alanlarındaki

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "Güvenliğiniz için 5 dakika" projesiyle, şehirler arası otobüsler, toplu ulaşım araçları, eğlence mekanları ve dinlenme alanlarındaki vatandaşları, "Hesap ve kontör dolandırıcılığına dikkat" broşürleriyle uyarıyor.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından "Güvenliğiniz için 5 dakika" projesi hayata geçirildi. Proje, kentte insanların dolandırıcılığa karşı bilgilendirilmesini amaçlıyor.

Telefonda, kendilerini "polis, savcı ve kamu görevlisi olarak tanıtan kişilerin, vatandaşlara, terör örgütü ile bir şekilde bağlantısının olduğunu söyleyip, onları korkuttuklarını ve bu yolla da para talep ettiklerini" anlatan polisler, broşürler ve yüz yüze görüşmelerle vatandaşlara ikazda bulundu.

Reklam
Reklam

Dolandırıcıların, masum vatandaşları mazlum ve mağdur hale getirmekte kullandıkları yöntemlerin benzerlik gösterdiğini bildiren polisler, alınacak basit önlemlerin mağduriyet yaşanmaması için yeterli olabileceğini, bu tür olayların önüne geçilebilmesi amacıyla da çeşitli projeler hazırladıklarını vatandaşlara aktardı.

-"Projeyle vatandaşlara bilgi veriliyor"-

Proje kapsamında, kentteki bankaların gişe ve güvenlik görevlileri, kontör ve hesap dolandırıcılığı konusunda Toplum Destekli Polislik ve Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince seminer düzenlenecek.

Projeyle, haftalık en az 750, aylık 3 bin, proje süresince yıl sonuna kadar 24 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl il genelinde 50 kişi "hesap ve kontör" yöntemiyle 400 bin lira dolandırıldı.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: