Güvenlik Güçlerine Hayvan Sevki Semineri

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından güvenlik güçlerine hayvan sevki eğitim semineri verildi.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından güvenlik güçlerine hayvan sevki eğitim semineri verildi.

Belediye düğün salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, il genelinde 240 bin büyükbaş, 300 bin küçükbaş hayvanın bulunduğunu ifade ederek, "İlimiz bu anlamda önemli bir konuma sahip. Bu kadar hayvan yoğunluğunu barındıran ilimizde hayvan ve hayvan maddesi sevkleri de önem taşımaktadır" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat da, hayvan sevklerinde nakil belgesi ve veteriner sağlık raporu olması gerektiğini anlattı.

Reklam
Reklam

Nakil belgelerinin geçerlilik süresinin 5 gün olduğunu belirten Polat, "Hayvan sevklerinde en önemli belge nakil belgesi ve veteriner sağlık raporudur. Bulaşıcı hayvan hastalığı taşıyan, taşıma riski bulunan ve sağlık durumu nakle uygun olmayan hayvanlar nakledilemez" diye konuştu.

Muhabir: Yunus Taştan / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz