"Güvenlik ve Eğitim İşbirliği Projesi"

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında yürütülen proje kapsamında, öğrenci konseyi üyeleri ve fakülte temsilcileri ile kulüp

Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) arasında yürütülen proje kapsamında, öğrenci konseyi üyeleri ve fakülte temsilcileri ile kulüp başkanlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Polis Evi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Güller ve Göller Şehri" olarak tanınan ve binlerce yıllık tarihe sahip olan Isparta'nın, kültürü, ekonomisi, doğal ve turistik güzellikleriyle Batı Akdeniz Bölgesi'nin en gözde illerinden birisi olduğunu söyledi. Gürkan, Cumhuriyet Türkiyesi'nde eğitimde, sağlıkta, altyapıda ve güvenlikte sorunlarını çözmüş Türkiye'nin nadir illerinde yaşamakta haklı sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Isparta'nın bu özellikleri doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü olarak da önemli projelere imza attıklarını belirten Gürkan, 50 binin üzerinde öğrencisi, 5 bin akademik ile idari kadrosu bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ile de "Güvenlik ve Eğitim İşbirliği Projesini" gerçekleştirdiklerini anlattı. SDÜ'nün ve Isparta'nın en güvenli eğitim, bilimsel araştırma, geliştirme ve uygulama kenti haline gelmesi için ortak çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Gürkan, proje kapsamında bugüne kadar çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Gürkan, "Emniyet Müdürlüğümüz ve SDÜ Rektörlüğü ile birlikte özgür düşüncenin güvenli yerde ifade edilebileceği yaklaşımından hareketle 'Güvenlik ve Özgürlük birbirini tamamlayan temel kavramlardır' prensibi ile üniversite içerisinde geleceğimizin teminatı gençlerimizin yaşam kalitelerinin artırılması hedeflenmiştir" dedi.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt ise Isparta Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalar neticesinde öğrencilerine ve akademik personeline daha güvenli bir kentte yaşamanın imkanlarının sunulduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Akkurt, projenin ileri ki yıllarda da daha geniş bir şekilde yürütüleceğini anlattı.

Programda, öğrenci konseyi üyeleri ve fakülte temsilcileri ile kulüp başkanlarına Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: