Güventaş Fen Lisesi, LYS’de Türkiye Üçüncüsü Çıkardı

Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu, 2012 LYS sonuçlarına göre,...

Merve Eğitim Kurumları'na bağlı Güventaş Fen Lisesi öğrencisi Sema Nur Mutlu, 2012 LYS sonuçlarına göre, MF-2 ve MF-3 puan türlerinde Türkiye üçüncüsü, MF-1 ve MF-4 puan türlerinde ise Türkiye 4.'sü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Sema Nur Mutlu, 2012 YGS'de ise Türkiye 9.'su olmuştu. Yine aynı okuldan Sümeyye Kasap MF-3 puan türünde 103. olurken, Zehra Erva Ergün, Y-MF-4 puan türünde 221'inci oldu.

Duygularını tarif etmekte zorlandığını söyleyen LYS Türkiye üçüncüsü Sema Nur Mutlu, “LYS’ye, okulumun verdiği çalışmalar doğrultusunda hazırlandım. Düzenli program ve etütlerle birlikte danışman öğretmenlerimin rehberliğinde çalıştım. YGS'de Türkiye 9’uncusu olmam LYS'de iyi bir derece yapmam için önemliydi. Okulum benden, LYS’de iyi bir derece bekliyordu. Ben öncelikle okulum ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Onların benim üzerimde çok emekleri var.” dedi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Ahmet Demirbaş ise şunları söyledi: “Ramazan ayının ilk gününde iki sevinci birlikte yaşadık. 871 bin aday içinden öğrencimizin 3’üncü olması büyük bir başarıdır. Okul olarak, her alanda başarı hedeflerimiz var. Sevgi ve gönülden eğitim anlayışımız meyvelerini vermeye devam ediyor. Mevcut başarılarımızdan aldığımız güç ve çalışırken oluşturduğumuz enerjimizle Türkiye 3’üncüsü çıkardığımız için çok mutluyuz. Bu başarıda öğrencimizin azim ve kararlılıkla çalışmasının etkisi olduğu kadar kendini eğitime adamış, genç, fedakâr ve müstakil öğretmen kadrosu ile öğrenciye birebir rehberlik hizmetini veren danışmanlık sisteminin de önemli katkısı olmuştur.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: