Güvercin Tutkunları Güvercin Festivali'nde Buluştu

Kahramanmaraş Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği tarafından düzenlenen 3. Güvercin Festivali'nde, birbirinden...

Kahramanmaraş Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Güvercin ve Ötücü Kuşlar Derneği tarafından düzenlenen 3. Güvercin Festivali'nde, birbirinden değerli yüzlerce kuş, güvercin severlerin beğenisine sunuldu.

Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde (KAFUM) gerçekleştirilen ve 2 gün süren festivale, Kahramanmaraş’ın yanı sıra İzmir, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Mardin, Hatay, Malatya ve Sivas’tan çok sayıda güvercin tutkunu katıldı. Festival öncesi kamyonla KAFUM alanına getirilen yaklaşık 500 güvercin, kasalar açılarak gökyüzüne uçuruldu. Barışın timsali güvercinlerin ardı ardına kanat çırpması ilginç görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Festival kapsamında, fiyatları bin ile 15 bin lira arasında değişen güvercinler, 5 kişilik jüri tarafından, duruş, burun, göz, baş ve kuyruk rengi, paça ve kanat genişliği ile genel fiziki yapılarına göre değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonunda, Sarı ve Kırmızı Meverdi, Kara Müsevvet, Zırhlı Şamı, Ağ ve Göv Şamı olmak üzere 6 dalda birinci seçildi.

Festivalinde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, güvercin yetiştiriciliğinin Kahramanmaraş’ta yüzyıllardır devam eden bir gelenek olduğunu söyledi. Festivalin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirten Poyraz şunları söyledi; “Biraz önce gökyüzüne bırakılan güvercinler kendi yuvalarını bulacaktır. Güvercin besleyenlerin söylediğine göre, bu bırakılan güvercinler kendi yuvalarını buluyormuş. Demek ki onlar hissi kalpleri ile gidip yerlerini buluyorlar. Festivalimizin en iyi şekilde geçmesini temenni ediyorum."

Daha sonra festivalde yarışan birbirinden farklı renk ve desendeki kuş türlerini inceleyen Başkan Poyraz'a Güvercin ve Ötücü Kuşlar Dernek Başkanı Yıldırım Bayazıt tarafından plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz