Güvercinlik Arıtma Tesisinde Test Çalışmaları Başladı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıllardır özellikle yaz aylarında Güvercinlik koyuna akan pis sular ile gündeme gelen...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıllardır özellikle yaz aylarında Güvercinlik koyuna akan pis sular ile gündeme gelen turistik köy Güvercinlik te Turizm Bakanlığının desteği ile projelendirilen ve ihale edilen tesis tamamlandı.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan Güvercin arıtma tesisinin incelemelerde bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kaymakam Gödekmerdan yaptığı konuşmasında geçtiğimiz yaz göreve başladığı tarihlerde Güvercilik bölgesinde fosseptiklerin denize aktığını hatırlatarak şunları söyledi.”Güvercinlik bizim cennet köşelerimizden bir tanesi. Belki de Bodrum’un en güzel yerlerinden bir tanesi. Ama gazetelere manşet olmuştu. Foseptik, kanalizasyon suları denize akıyor diye. Özel idaremizin ve Kültür Turizm Bakanlığımızın kaynakları ile bu işe hemen el koyduk. Ocak ayında ihale hazırlıklarına başladık. İhalemizi yaptık müteahhit firmamız dört ay içerisinde bu tesisi bize teslim etme taahhüdünde bulundu. 2,5 - 3 trilyonluk bir iş. Bu arıtma kompleksini 1.3 milyon artı kdv ye ihale ettik. Şu anda pis su tutma çalışmalarına başladık. Sadece çevre düzenleme çalışmalarımız devam ediyor. Tesiste ufak tefek eksiklikler var. Onun dışında su tutma işlemlerimiz tamamlandı. Artık içme suyu kıvamında bir su çıkacak bu arıtmadan. O kadar iddialı konuşuyorum. Tahlilleri yapılacak. Çıkan arıtılmış su çevrede sulama işlemlerinde kullanılacak. Milas’ın Meşelik köyüne arıtılmış suyu vereceğiz, ayrıca Meşelik köyümüzün kanalizasyonu da bu tesise bağlayacağız. Burası normalde Meşelik köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Bundan sonra artık Güvercinlik bölgemizde kanalizasyon ve arıtma sorunu kalmayacak. Sadece köyün ana karayolunun üst kısmında kanalizasyon şebekesi bulunmamakta. Buraya da Kültür Turizm bakanlığımız para gönderdi. Bize yetkiyi verdi kaymakamlık olarak. Bunu da aynı şekilde Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak kanalizasyonu tamamlayıp bu arıtmaya bağlayacağız. Artık bu bölgemizde atık su sorunu, deniz kirlenmesi, çevre kirliliği sorunu inşallah bundan sonra kalmayacak”dedi.

Reklam
Reklam

Bu arada Güvercinlik arıtma tesisi 10 bin kişi kapasitesine sahip olup 14 dönüm üzerine kurulu olarak tadır ihaleyi alan ise 5 A mühendislik tarafından inşaatı yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: