Güvercinlik Arıtması Sezona Yetişiyor

Bodrum'a bağlı Güvercinlik köyünden Güvercinlik Körfezi'ne atık sızmasının önenmesi için Şubat'ta yapımına başlanan atık su...

Bodrum'a bağlı Güvercinlik köyünden Güvercinlik Körfezi'ne atık sızmasının önenmesi için Şubat'ta yapımına başlanan atık su arıtma tesisinin turizm sezonuna yetişeceği belirtildi.

Bodrum'un Güvercinlik köyünde geçtiğimiz yaz sezonunda pis atıklarının Güvercinlik Körfezi'ne sızması sonucu denizde kirlilik oluşmuş ve arıtma tesisinin nüfusa yetmemesi üzerine yeni arıtma için 25 Şubat tarihinde Bodrum Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale yapılmıştı.

10 BİN KİŞİYE HİZMET VERECEK

Güvercinlik köyüne yapılacak olan atık su arıtma tesisi günlük 10 bin kişiye hizmet verecek. 13 bin 500 metrekare alana kurulacak olan tesis sistem olarak 'İleri arıtma' fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma ünitelerinden oluşuyor. Sistem iki kademeli olarak yapılacak. Özellikle kış aylarında nüfus yarıya düştüğünde bir ünite, yaz aylarında ise nüfus arttığında iki ünite devre sokulacak. Arıtılmış su 'Su kirlilik ve kalitesi kontrol yönetmeliği' göre uygun olacak. Çıkan çamur, tarım alanlarına kuru ve sulu şartlara göre dağıtılacak. Projeye göre tesis, 2500 m3/gün debiye göre tasarlandı.Köyde 2006 yılında yaptırılan tesisten taşan atık sular, ormanın içinden geçerek Güvercinlik Koyu'na ulaşmış ve atık sular kötü kokular yaydığı ve denizi kirlettiği iddiasıyla tepki görmüştü.

Reklam
Reklam

MEŞELİK KÖYÜ DE FAYDALANACAK

Güvercinlik köyünde inşaat çalışmaları devam eden ve Mayıs ayı sonlarında hizmete girmesi beklenin Güvercinlik Atık Su arıtma Tesisi Güvercinlik köyünün yanısıra Meşelik köyünün de faydalanması planlanıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: