Güzel Sanatlar Fakültesi’ne yeni bina

Belediye tarafından Uludağ Üniversitesi'ne tahsis edilecek arsaya güzel sanatlar fakültesi inşa edilecek.Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar...

Belediye tarafından Uludağ Üniversitesi'ne tahsis edilecek arsaya güzel sanatlar fakültesi inşa edilecek.
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne tahsis edilmesi planlanan Siteler Mahallesi Bursa-Mudanya Yolu ile Kanarya Caddesi arasında bulunan belediyeye ait arsayı, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve yardımcıları Prof. Dr. Saim Kılavuz, Prof. Dr. İrfan Karagöz, Prof. Dr. Müfit Parlak, Mudanya Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Yusuf Oğuzoğlu, Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk ve Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk yerinde inceledi.
Rektör Prof. Dr. Dilek’in uygun gördüğü arsaya sponsorlar yardımı ile yeni güzel sanatlar fakültesinin inşa edileceğini dile getiren Başkan Aktürk, “Tahsis aşamasında olan mevzubahis arsanın resmi işlemleri başlatılmış olup fakültemize uygun yeni bir eğitim alanı oluşturacağız.” dedi.
Toplam 2 bin 533 metrekarelik arsaya 900 metrekare ek yapılarak yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik arsanın üniversiteye tahsis edileceğini belirten Aktürk, “Mudanya Belediyesi, Tekel Parkı’nın bulunduğu alan ile Hükümet Konağı, Kent Meydanı Projeleri ve belediye binası olarak projelendirilen toplam 25 bin metrekare büyüklüğündeki projemiz yeni üniversite binasının yapımı ile birlikte hayata geçirilecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz