Güzel Sanatlar Ve Spor Lisesi Kayıtları Devam Ediyor

2013 eğitim öğretim yılında yetenek ile 120 öğrenci alacak.Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müzik...

2013 eğitim öğretim yılında yetenek ile 120 öğrenci alacak.

Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi müzik bölümüne 30, resim bölümüne 30 ve spor bölümüne 60 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci alımı yapılacak. Komisyon marifetiyle, yetenek sınavı ile öğrenci seçimi yapılacak. Adıyaman Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdürü Abdulkerim Işık, özellikle yetenekli çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitim almalarının sağlanacağı okulda öğrenci seçimi sürecinde ön kayıtların 18 Haziran tarihinde başlayarak 20 Temmuz tarihinde son bulacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Işık, ailelere çağrıda bulunarak, “Başarının yetenekle doğru orantılı olduğu ve geleceğini yetenekleri doğrultusunda kurgulamanın en etkili olduğu düşünüldüğünde tüm ailelerimizin özellikle resim, müzik ve spor alanlarında yetenekli çocuklarını okulumuza göndermelerini bekliyoruz. Pansiyonlu olan okulumuza özellikle şehir dışından gelen öğrencilerimize barınma ve devlet imkanları ile eğitimini sürdürme fırsatı sunulmaktadır” dedi.

Müzik alanında işitme, ritim tekrarı, İstiklal Marşı, şan, konuşma-diksiyon-algılama, biliyorsa çalabildiği enstrüman, sağlık durumunun göz önünde bulundurulacağı ve 2 Ağustos tarihinde yetenek sınavına tabi tutulacağı; Resim alanında ise görerek modelden desen, edebi bir parça/eserden hayali çizim gibi konulardan 3 Ağustos tarihinde sınava tabi tutulacağı belirtilirken, Spor alanında da sahip olduğu branştaki spor alanı ile ilgili bilgi ve performans, atletizm (Kısa ve Orta Parkur), ayrıca belirlenen parkurun hatasız ve zamana bağlı sonucu konularında 30 Temmuz tarihinde 1 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirileceği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: