"Güzel Türkçemizle Hayırlı İşler" Protokolü Imzalandı

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Yunus Emre Anadolu Lisesi arasında "Güzel Türkçemizle Hayırlı İşler Protokolü" imzalandı.

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Yunus Emre Anadolu Lisesi arasında "Güzel Türkçemizle Hayırlı İşler Protokolü" imzalandı.

Birliğinin Hizmet Binasında düzenlenen imza törenine Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Orhan Avan, İngilizce öğretmeni Tuğba Kahraman ile öğrenciler katıldı.

İmzalanan protokolün bir işbirliği protokolü olduğunu belirten Okul Müdürü Orhan Avan, "Ülke genelinde olduğu gibi Aksaray'da da yeni açılan iş yerlerinde ve bazı tabelalarda yabancı kelimeler kullanılıyor. Bu kullanılan yabancı kelimeler Türkçemizi yozlaştırıyor. Yabancı kelimelerin yerine güzel Türkçemizde yer alan cümleleri kullanmalıyız. Bu konuda yeni açılan iş yerlerinde yabancı kelimeler kullanılmaması için Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan'dan destek istedik. Okulumuz ve Birliğimiz işbirliğinde yabancı isim kullanan işyerlerimizi ve yeni işyeri açacak esnaflarımızı ziyaret ederek Türkçe isim kullanmaları için bilgilendirme yapacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Dilin bayrak gibi bir ulusun en önemli ve belirgin özelliklerinden biri olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı Doğan Ceylan'da, "Ortak iletişim kaynağımız olan güzel Türkçemizin özgün yapısına gereken saygı ve titizliği göstermeliyiz. Her yabancı kelimenin mutlaka bir Türkçe karşılığı vardır, yabancı dilden gelen bu kelimelerin yerine Türkçe karşılıklarını kullanmaya özen göstermeliyiz. Yeni iş yeri açmak isteyen esnaf kardeşlerimizden ricamızda iş yerlerine verecekleri isimlere dikkat etmelerini istiyorum" diye konuştu.

Muhabir: Adem Koçak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: