Güzelbahçe’de “cumhuriyetin Türk Kadınlarına Kazandırdıkları” Konulu Panel Düzenlendi

Güzelbahçe'de Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği panele katılan konuşmacılardan Ayşegül Döken, önümüzdeki seçimlerde fermuar sistemi...

Güzelbahçe'de Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği panele katılan konuşmacılardan Ayşegül Döken, önümüzdeki seçimlerde fermuar sistemi uygulamayan siyasi partilerde kadınların propaganda çalışmalarına katılmaması için çağrıda bulundu.

Güzelbahçe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının Verilişinin 78. yıldönümü nedeniyle “Cumhuriyetin Türk Kadınına kazandırdıkları” konulu panel düzenledi. CHP Parti Meclisi Üyesi Seniye Nazik Işık, eski milletvekili ve Ege Kadın Dayanışma Vakfı Başkanı Türkan Miçooğulları, eski KADER Başkanı Ayşegül Döken ve Avukat Ferda Demirbaş'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, bazı ilçe belediye başkanlarının eşleri, CHP İl Yöneticisi Nazar Çetin, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar ve çok sayıda kadın izledi. Panel öncesi konuşan Türkegül Kocaoğlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanındığı günün Atatürk devrim ve ilkeleri arasında en önemlisi olduğunu ayrıca en büyük bayram olarak kutlanması gerektiğini savundu. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de kadınlara büyük önem verdiklerini belirterek, belediyede en önemli görevleri kadınlara emanet ettiğini söyledi. Kadın haklarıyla ilgili küçük bir tiyatral gösterinin ardından konuşan panelistlerden Ayşegül Döken, iktidara giden yolun kadınlardan geçtiğini savunarak, kadınların birlikte hareket etmesini, kota yerine seçimlerde fermuar sistemi uygulanmasını, aksi takdirde kadınların propaganda çalışmalarına katılmamaları çağrısını yaptı.

Reklam
Reklam

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KAYGI VERİCİ DÜZEYDE

Konuşmacılardan Ferda Demirbaş da, kadına yönelik şiddete değindi. AK Parti iktidarında kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığına dikkat çekerek, “Sadece geçen yıl 257 kadın şiddet kullanılarak öldürüldü, 102 kadın tecavüze uğradı. Kadına yönelik şiddet, tecavüz ve taciz son yıllarda büyük artış gösterdi. Aynı şekilde çocuk gelinler bakımından Dünyada ikinci sıradayız” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi üyesi Nazik Işık ise, kağıt üzerinde verilen hakların yeterli olmadığını, önemli olanın kadının toplumsal yaşamın her alanında aktif olarak rol alması gerektiğini belirterek, “Örneğin; bugün ülke genelinde 27 kadın belediye başkanı ve 1474 kadın meclis üyesi var. Siyasi iktidar beldeleri kapatarak, çoğu beldelerde başkan olan kadınları cezalandırıyor. Kadın belediye başkanlar tarafından yönetilen 13 belde kapatılıyor” dedi.

EKDAV Başkanı Türkan Miçooğulları da, kadınların siyasette yeteri kadar temsil edilemediğine dikkat çekti ve “Eskilerin deyimiyle kıymeti harbiyemizi gösterelim. Yani değerimizi cümle alem görsün. Toplumun her kesiminde aktif olarak görev alalım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Panelin ardından konuşmacılara birer plaket ve çiçek verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz