Güzelbahçe’ye Mini Kordonboyu

Güzelbahçe sahilindeki yürüyüş yoluna eklenen bir kilometrelik yeni bölüm tamamlandı. Böylece mini Kordonboyu yaratılmış oldu.Güzelbahçe'de...

Güzelbahçe sahilindeki yürüyüş yoluna eklenen bir kilometrelik yeni bölüm tamamlandı. Böylece mini Kordonboyu yaratılmış oldu.

Güzelbahçe'de Yemişçi Durağı'ndan Birinci Liman'a kadar yapılan 'Mini Kordonboyu' tamamlandı. Yemişçi Durağı'ndan Vapur İskelesi'ne kadar yaklaşık 400 metresi dört metre genişliğinde yapılan yürüyüş yolundaki çalışmaların ardından Vapur İskelesi'nin bitişiğindeki Alibey Deresi' çevresinde rekreasyon çalışması yapıldı, ilçe yeni bir park kazandı. Ahşap köprü ile Alibey Deresi'nin üzerinden geçen yürüyüş yolu Birinci Liman'a kadar uzatıldı. Yol boyunca oturma bankları, çöp kutuları konuldu, palmiye ağaçları dikildi.

Reklam
Reklam

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Güzelbahçe kıyı şeridinde yer yer özel mülkiyet olduğu ve kamulaştırma sıkıntısı yaşandığı için Ahmet Piriştina Rekreasyon alanını içine alan kıyı şeridindeki sahil bandında yürüyüş güzergahını uzatmak için dolgu yapılan bölümleri yeniden düzenlemeye başladık. İlk etapta 400 metre uzunlukta Yemişçi Durağı'ndan İskele'ye ve daha sonra İskele'den de Birinci Liman'a kadar olan 600 metrelik bölümü yayaların rahatlıkla yürüyüş yapabilmeleri için hazırladık. Yürüyüş yoluna tamamen kilit parke taş döşendi, kenarlara bordür konuldu. Oturma bankları ve çöp kutuları yerleştirildi. Büyük boy palmiye ağaçları dikildi. Aydınlatma direklerini koyuyoruz. Böylece 1. Liman'dan itibaren bir kilometrelik yürüyüş yolu tamamlandıktan sonra mini bir kordon yaratılmış olacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: