Güzelbey, Norveç’te ölen Gizem için temsilci gönderecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geçtiğimiz günlerde Norveç'te Utoya Adası'nda meydana gelen terör saldırısında...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, geçtiğimiz günlerde Norveç'te Utoya Adası'nda meydana gelen terör saldırısında hayatını yitiren Gaziantepli Gizem Doğan'ın cenazesine temsilci yollayacak.
Başkan Güzelbey yaptığı açıklamada, "Norveç'in Utoya Adası'nda meydana gelen elim saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Gaziantepli bir Türk kızının bulunduğu haberini aldığımız ilk günden beri acılı aile ile temas halinde olduk. Baba Abdulkadir Doğan ile hemen hemen her gün telefonla görüşerek kendisine moral vermeye çalıştık. Gaziantepliler olarak dünyanın neresinde olursa olsun herhangi bir hemşerimizin yaşadığı en ufak sıkıntıda yanında olmak bizim için çok önemli. Aile, cenazenin Gizem'e ait olduğunun Norveç yetkilileri tarafından kendilerine bildirilmesine rağmen hala Gizem'in hayatta olduğuna inandı. Bizler de aynı umudu kendileri ile paylaştık. Ancak umudumuz bugün Norveç yetkililerinin yaptıkları açıklama ile bulunan cesedin Gizem'e ait olduğunun kesinleşmesi ile derin bir acıya dönüştü." dedi.

Reklam
Reklam

CENAZEYE GAZİANTEP'İN BRÜKSEL TEMSİLCİSİ YAŞAR TÜMBAŞ KATILACAK
Güzelbey, baba Abdulkadir Doğan'ı telefonla arayarak kendilerine şahsı ve Gaziantep halkının taziyelerini ilettiğini söyledi. Gizem'in cenazesinin Gaziantep'e getirilmesi konusunda kendilerine her türlü yardımı sunmaya hazır olduğunu aktardığını kaydeden Güzelbey, sözlerine şöyle devam etti: "Aile cenazeyi Oslo'da defnetmek istediklerini belirttiler. Görüşmede, bizden saldırının yaşandığı ilk gün teşhis edilen cenazenin Gizem'e ait olması durumunda kızlarının adının yaşatılması isteklerini mutlaka yerine getireceğimizi hatırlatarak, Gizem'in adını bir eğitim kurumuna vereceğimizi söyledim.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz