Güzeldağ Kayak Merkezi Hizmete Hazır

Muş Valisi Ali Çınar, Güzeldağ Kayak Merkezi’nin her türlü eksiğinin giderildiğini, Erzurum’dan yeni snow track...

Muş Valisi Ali Çınar, Güzeldağ Kayak Merkezi’nin her türlü eksiğinin giderildiğini, Erzurum’dan yeni snow track (kar ezme ve sıkıştırma makinesi) alındığını ve hizmete hazır olduğunu söyledi.

Kayak yapılan alanın büyütüleceğini belirten Vali Çınar, kar yağışının istenilen seviyeye ulaşıldığında hizmete açılacağını söyledi. Kayak Merkezi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Çınar, “Pistimiz şu anlık ihtiyacımızı görmekle birlikte, biz bu kayak pistimizi geleceğe hazırlamak istiyoruz. Özellikle müdürler toplantımızda, Gençlik Spor Müdürü'ne talimat verdim. Buranın alanını büyültelim, yani bizim tahsis ettiğimiz alanı büyütelim. Defterdarlığımızdan müracaatlarını yapacaklar, biz de valilik olarak Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz tarafından bunun alanını büyütmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Gelecek yıl Güzeldağ Kayak Merkezi’nin büyütüleceği ve geliştirileceği müjdesi veren Vali Çınar, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıldan itibaren daha büyük tesisler yapmak, geliştirmek istiyoruz. Orada bizim bir snow track’a (kar ezme makinesi) ihtiyacımız vardı, sıkıntımız vardı. İnşallah bunu çözdük. Erzurum’dan bizim eski snow track’ı götürüp, daha yeni bir snow track’ı getirdik. İl Özel İdaremizin TIR’ını göndermek üzere getirdik. Şu anda Kayak Merkezimizi de hazır hale getirdik. Bir yandan kayak tesisimizdeki binanın hazırlığı yapılıyor. Tesislerimizdeki küçük ihtiyaçların bakımı yapılıyor. İnşallah önümüzdeki hafta kar yavaş yavaş daha fazla yağmaya başlayacak, bizler de kayak yapmaya çalışacağız.”

Güzeldağ Kayak Merkezi’nde gerekli bakım ve onarımların yapıldığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Kartal ise “Sayın Valimizin talimatlarıyla kış turizmi ve kayakçılarımızın eğitimi için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Erzurum Palandöken, Erciyes gibi kayak tesislerinin hizmet verdiği bu mevsimde Muş’ta kar yağışı gecikti. Şuanda tesisimizin hiçbir sıkıntısı söz konusu değil, gerek sosyal tesis gerekse kayak pisti hazır bekliyor. Sadece kar yağışında istenilen seviyeyi bekliyoruz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: