Güzellik kraliçesi teröre tepki için 25 metrelik heykele çıktı

2009 Miss Globe Türkiye birincisi Banu Öztürk, İzmir'de Gündoğdu Meydanı'ndaki 25 metrelik heykelin üstüne çıktı....

2009 Miss Globe Türkiye birincisi Banu Öztürk, İzmir'de Gündoğdu Meydanı'ndaki 25 metrelik heykelin üstüne çıktı. "Cumhuriyet Ağacı" isimli heykelin üstünde Türk bayrağı açarak, "Terörü lanetliyorum. Anneler artık ağlamasın." dedi.
2009 Miss Globe International Kainat Güzellik Yarışması'nda yurtdışı derecesi de bulunan olan Öztürk, heykelin üstünde, ABD'deki Hürriyet Abidesi'ne benzer poz vererek fotoğraflar çektirdi. Bunları 11 Kasım 2011'de çıkacak "Kahraman Olmak İsterken Ayrıldım Senden" adlı kitabının kapağında kullanacağını, gelirinin bir kısmını da Van'daki depremzedelere bağışlayacağını söyledi.
Heykelin üstünden dünyaya seslenen Banu Öztürk, "Türk kadını korkusuzdur. Her zaman eşinin yanında olmuştur. Gerekirse oralara da gideriz. Terörün durması istiyorum. Artık anneler ağlamasın. Annelerin, askere gönderdikleri evlatlarını evinde tekrar karşılamasını istiyorum. Kasımda çıkacak kitabımın gelirinin yüzde 10’unu da Van’daki depremzede kadın kardeşlerime bağışlıyorum.” dedi.
Eylem sırasında Öztürk'ü heykelin üstüne çıkarken vincin arızalanması, ses düzeninin bozukluğu ve heykelin hafifçe sallanması gibi aksilikler de yaşandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz