Güzeloğlu: “aydıncık’ın Turizm Potansiyeli Ortaya Çıkarılacak”

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık ilçesinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çalışmalar yapacaklarını belirterek,...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Aydıncık ilçesinin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması için çalışmalar yapacaklarını belirterek, 1/100 binlik çevre düzeni planının da bu doğrultuda hazırlanması gerektiğini kaydetti.

1/100 binlik çevre düzeni planı kapsamında ilçe gezileri yapan Vali Güzeloğlu’nun son durağı Aydıncık oldu. Aytur Motel'de vatandaşlarla bir araya gelen Güzeloğlu, 1/100 binlik çevre düzeni planı ile ilgili Aydıncıklıların görüşlerini aldı. Aydıncık Kaymakamı Özgür Körükçü'nün ilçeyi anlatan bir sunum yaptığı toplantıda konuşan Güzeloğlu, vatandaşları rahatsız eden ne varsa kendilerini de rahatsız ettiğini söyledi. Tüm ilçelere en çok giden değil, en çok hizmet yapan olmak istediklerini ifade eden Güzeloğlu, “İlimizin her köşesindeki insanımız varsa meselenin yanındayız. Esas mesele de günü daha ileriye ve iyiye götürmektir. Hepimizin gayesi budur. En önemli zenginliğimiz birlik ve beraberliğimizdir. Bir oldukça hiçbir sorun kalmaz. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi olma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. Bunu hep birlikte yapıyoruz. En önemli gücümüz de esnafımızdır. Yönetmek, oturmak ve karar almak değil, karara konu edilecek kesimin görüşlerini alarak icra etmektir. Geçmişte süreçler hep bir merkezden yönetilirdi. Planımız aşağıdan yukarı doğru çıkacaktır. Plan Aydıncık'ın geleceği ise burada söz sahibinin vatandaşlarımızın olması gerekmektedir. Bu Türkiye'de bir ilk. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar ile Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan'a teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla çevre düzeni planlarımızı vatandaşlarımızla birlikte hazırlıyoruz. Kentin geleceğinde nerede tarım, turizm, ev olacak bunu Aydıncıklı vatandaşlarımızdan başkası bilemez. Kaynak ve zaman israfını çok yaşadık. Bunları verimli kullanacağız" dedi.

Reklam
Reklam

İlçe sınırları içerisindeki Aynalıgöl Mağarası'nın önemli bir turizm potansiyeli taşıdığının altını çizen Güzeloğlu, "Aynalıgöl'ün yüzde birine sahip olsa başka birileri o mağarayı turizm cenneti yapar. Turizm konusunun üzerindeyiz. Hiçbir şeyi akışına bırakacak değiliz. Yatla gelenlerin mağaraya ulaşmasını sağlayacak, gelenin Aydıncık esnafıyla buluşmasını sağlayacak çalışmalar yapacağız. Güzelliklerimizi tüm esnafımıza katkı verecek yoğunluğa ulaştıracağız. Tüm değerler iyi hesaplanıp iyi kontrol edilecek. Aydıncık'ta gelecek her insanı mutlu edecek altyapının sunulması gerek. Akdeniz Sahil Yolu'ndaki tünel sayısı 6'dan 22'ye çıkarıldı. Çünkü Antalya'daki turizm pastasından Mersin'in ve ilçelerinin de yararlanması gerek. Bu noktada planımızı buna göre yapmamız önemli. Mersin Türkiye'nin ve dünyanın önemli turizm merkezlerinden birisi olacak. Bu çerçevede çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: