Güzeloğlu: Ekonomik yatırımlar kazan kazan felsefesi üzerine inşa edilmeli

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ekonomik yatırımların kazan kazan felsefesi üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirtti....

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ekonomik yatırımların kazan kazan felsefesi üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’e yatırım yapmak isteyen Rus heyetini kabul etti. Vali Güzeloğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Mersin’in ekonomik, sosyal ve ticari ilişkilerinin giderek arttığına işaret etti. Bu kapsamında yerli ve yabancı yatırımcı grupları ile buluşmalardan bir tanesini daha yaşadıklarını ifade eden Güzeloğlu, “Mersin Doğu Akdeniz’in en önemli ve en büyük ticari limanı. Mersin’in Türkiye’nin uluslararası belirleyici ve yönlendirici bir kenti. Aynı zamanda bir dış ticaret merkezi.” diye konuştu.
Türkiye’ye olduğu gibi Mersin’e de yatırımcı sermaye ilgisinin artarak devam ettiğini vurgulayan Güzeloğlu şöyle devam etti:
“Bu bağlamda; bugün de Rusya’dan geniş bir yatırımcı grubumuzun Mersin ile temasları başlıyor. Bu doğrultuda heyet; Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve ilgili reel kesim sektör temsilcileri ile görüşeceklerdir. Şüphesiz, bu görüşmeler karşılıklı değerlendirmeler, heyetin gelecek dönemdeki yatırım düşüncelerinin gerçekleşmesini etkileyecekler. Biz bu anlamda tüm yatırımcılarımıza Mersin’de yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırım yapabilme ikliminin geliştirilmesi ve kendilerinin beklentilerinin karşılanması noktasında yardımcı olmaya hazırız.”
Görüşmelerin taraflar için yararlı olmasına temenni eden Güzeloğlu, görüşmeye katkı sağlayan AKİB’e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz