Güzeloğlu Engellilerle Buluştu

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, son dönemde engellilerin sorunlarının aşılmasına dönük güçlü adımlar atıldığını, Mersin’de...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, son dönemde engellilerin sorunlarının aşılmasına dönük güçlü adımlar atıldığını, Mersin’de de aynı kararlılığın sergilendiğini söyledi.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği (MERORTODER) üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Dernek Başkanı Nalan Bakır ve dernek üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan Güzeloğlu, engellileri hatırlamak ve onlara dönük sorumlulukları bir kez daha gözden geçirerek 'Toplum olarak neredeyiz?' şeklinde bir durum değerlendirmesi yapmak açısından Dünya Engelliler Günü'nü önemsediğini vurguladı. Engellilere yönelik son dönemde önemli kazanımlar elde edildiğini kaydeden Güzeloğlu, “Hükümetimizin aldığı kararlar, sağladığı imkanlar ve engellilerimize dönük sunulan fırsatlar önemli. Mersin'de de aynı kararlılığı sergiliyoruz. Sorunların aşılmasına dönük güçlü adımlar atılıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Engelli vatandaşların İŞ-KUR ile Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen kurslara katıldığını dile getiren Güzeloğlu, "Engellilerimizin kurslarla hayata tutunmaları, özgüven kazanmaları ve onların önündeki engellerin ortadan kaldırılması amacımızdır. Çünkü insanlarımızın önüne engel koyanlar bizleriz. Engeller vatandaşlarımızın hedeflerine ulaşmasını engelliyorsa onları kaldırmak vazifemizdir. Bu açıdan özürlü kavramı üzerinden engellerin kaldırılması gereğini toplumun her kesimine aktarmak ve anlatmak zorundayız” diye konuştu.

Mersin'de de bu anlamdaki çalışmalarının Valilik binasından başladığına işaret eden Güzeloğlu, “Bundan 2,5 yıl önce göreve başladığımızda Mersin Valiliği'nin engelli asansörü yoktu. Engellilerimiz Valiliğimize rahatça gidip gelebilsin diye asansörümüzü kullanıma açtık. En önemlisi erişimi engelleyecek engelleri de kaldırmalıyız. Bu düşünce toplu taşıma araçlarında, spor altyapılarında, sosyal donatılarda ve her kamu binasında hayata geçirilmelidir. Bu noktada başlayan çalışmalarımız okulları kapsadı. Valilik olarak başlattığımız projelerde engelli çocuklarımızın rahat bir şekilde okullarına gidip gelmelerini sağlayabilmek adına çaba gösteriyoruz. Öte yandan, engellilerimiz katıldıkları kurslarla kişisel anlamda kendilerini geliştirecek ve üretim yapabilir hale geleceklerdir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

MERORTODER Başkanı Bakır ise dernek üyelerinin katıldığı hazır giyim kursu sonrasında 10-16 Mayıs 2012 tarihleri arasında bir defile organize edeceklerini belirterek, "Dernek olarak balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Engellilerimize fırsat verildiğinde daha aktif hale gelebilirler" dedi.

Ziyaretti, Vali Güzeloğlu’na dernek üyeleri tarafından el işlemeciliği ile yapılan bir hediye sunuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: