Güzeloğlu: Kruvaziyer turizmi Mersin’in refahını artıracak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kruvaziyer deniz turizminin ilin refahını artıracağını belirtti. Vali Güzeloğlu, yaptığı...

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kruvaziyer deniz turizminin ilin refahını artıracağını belirtti.

Vali Güzeloğlu, yaptığı açıklamada, kruvaziyer turizmin dünyanın yeni turizm hareketi olarak öne çıktığını ifade etti. Güzeloğlu, bu konuda kentin dinamikleri ile birlikte sıkı bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Dünyada giderek popülaritesi artan kruvaziyer turizmi için Mersin’in çok uygun bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Güzeloğlu, kruvaziyer turizminin yüksek gelire sahip turist gruplarına dönük bir turizm olarak öne çıktığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kruvaziyer turizmin, farklı sektör ve kurum işbirliği ile gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çeken Güzeloğlu, ortak çalışmaların kentin refahının gelişmesine de katkıda bulunacağını söyledi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) arasında imzalanan protokol ile birlikte 'Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi'nin üçüncüsünü bu yıl içerisinde Mersin’in ev sahipliği ile gerçekleşeceğine dikkat çeken Güzeloğlu, “Bu yılki kongrenin ana teması şüphesiz kruvaziyer turizmi olacaktır.” dedi. 2013 Akdeniz Oyunları'nın da kruvaziyer turizmine dönük çalışmalar için çok önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“Mersin, sahip olduğu potansiyeller açısından kruvaziyer turizminde Doğu Akdeniz’de alternatifsiz bir kenttir. 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında kentimize gelecek olan yerli ve yabancı turist sayısı da düşünüldüğünde, ‘Yüzer Oteller’ fikri, kruvaziyer turizmine dönük başlatılan çalışmalardan üzerinde fazlasıyla duracağımız bir konudur. Dolayısıyla, 2013 Akdeniz Oyunları’nı, ilimizde kruvaziyer turizminin gelişmesi açısından en önemli dönüm noktası olarak görüyoruz.”

Reklam
Reklam

Kruvaziyer turizm için Mersin Limanı’nda yolcu gemilerinin yanaşacağı rıhtım yapılması için çalışmalara başlandığı bilgisini veren Güzeloğlu, “Kentimize kazandırmayı planladığımız 600 metre uzunluğunda ve gemiden inen yolcuları tura çıkarmak için aynı anda 60 otobüsün park edebileceği ‘Rıhtım Projesi’ bittiğinde, 300 metrelik iki kruvaziyer gemisi de aynı anda rıhtıma yanaşabilecektir.” ifadesini kullandı.

Projenin hizmete girmesi ile ayakkabı boyayan insandan küçük esnafa kadar herkesin faydalanacağını anlatan Güzeloğlu, şunları kaydetti:

“Çünkü limana inen turistlerin tur programlarına, uluslararası fuarlarda tanıtım yaptığımız Tarsus, Antakya ve Silifke'deki kutsal mekânlar, Tarsus-Kazanlı Turizm Kompleksi, Göksu Deltası ve Toroslar'daki doğal güzellikler, Adana, Gaziantep'teki tarihi, doğal merkezler de eklenecek. Rıhtım Projesi'nde, şimdilik hedef gemilerin uğradığı liman olsa da başka alanlardaki yatırımların tamamlanmasının ardından entegrasyon süreci başlayacak. Bölgesel Çukurova Havaalanı'nın da devreye girmesiyle, Mersin'in kruvaziyer turizminde ana liman olarak yolcu toplanma merkezi olması kaçınılmaz hale gelecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz