Güzide Hanım İlköğretim Okulu'nda, Çanakkale Türküleri Yankılandı

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü dolayısıyla Elazığ Devlet...

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü dolayısıyla Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu'nda bir konser verdi.

Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki konserde Çanakkale türkülerine getirilen yorumlar öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Çanakkale türkülerinden oluşan konserde Emrah Uysal Çanakkale Türküsü'nü, Erdal Özer Yemen Türküsü'nü, Mircan Özel Yanık Ömer türküsünü seslendirdi.

Reklam
Reklam

Duygulu anların yaşandığı konserde, Koro Şefi Funda Kova, "Çanakkale türkülerin her birinin ayrı bir hikayesi var. Biz bugün bu hikâyeleri seslendirmek için buradayız. Geçmişimizi ayakta tutan manevi dinamikleri iyi bilmeliyiz. Onları iyi anlamalıyız. Ancak bu şekilde ayakta kalabiliriz." dedi.

Konserde konuşan Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu Müdürü Yakup Mertoğlu, "Tarihe ibret gözüyle bakmak ve alınması gereken dersi hakkıyla almak elbetteki çok önemli. Çanakkale dünyanın en büyük donanmasını en yenilmez ordularının galip gelip büyük hüsranlarla gerisin geriye döndüğü esrarengiz bir yerdir. Bizler bu maksatla ülkemiz toprakları üzerinde bulunan atalarımızın ölüm kalım savaşı verdikleri Çanakkale’yi gözünüzde bir daha canlandırmak istedik. Siz vatanı için, milleti için, namusu için, canını ortaya koyan böyle insanları iyi tanımalısınız. Eğer siz onları tanımazsanız geleceğinizi göremezsiniz. Hedeflerinizi bilemezsiniz. Bize bugün bu duyguyu yaşatan Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'na teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: