Haber-Sen'den ATV ve Sabah'a tepki

Ankara -AA- Haber-Sen'den, "basın yayın kuruluşlarındaki işten çıkarmaları kınadığı" belirterek, "gazetecileri sendikalaşma sebebiyle işten çıkaran yetkililerin suç işlediğini" belirtildi.

Haber-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, son dönemde basın kuruluşları ve çalışanları üzerindeki "baskı ve tehdidin tedirginlik verecek boyutlara yükseldiği" kaydedildi.

Açıklamada, gazetecilerin, "1 Mayıs'ta kutlamalara katılanlara uygulanan polis şiddetini" görüntüledikleri için polis saldırısına uğradığı, şimdi ise sendikalı olmaları sebebiyle işlerinden atıldıkları belirtildi.

Reklam
Reklam

Sabah Gazetesi editörlerinden Cengiz Erdinç ile ATV muhabirlerinden Ozan Pezek ve Burak Ersemiz'in iş akitlerine "performans düşüklüğü" nedeniyle son verildiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Gazetecilerin yazılı savunması alınmadan ve performans düşüklüğü iddiaları somut gerekçelere dayandırılmadan yapılan işten çıkarmaların savunulacak hiçbir tarafı yoktur. Ayrıca sendikalaşma sebebiyle yapılan bu işten çıkarmalar açıkça hukuka aykırıdır. Sendikalaşma tüm çalışanların Anayasal hakkıdır ve uluslararası sözleşmelerle de güvence altına alınmıştır. Gazetecileri sendikalaşma sebebiyle işten çıkaran yetkililer suç işlemektedir."