Haberal, internete düşen Tümgeneral Arıkan'ın iddialarını yalanladı

İnternette yer alan Tümgeneral Mutlu Arıkan’a ait olduğu ileri sürülen ve Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın...

İnternette yer alan Tümgeneral Mutlu Arıkan’a ait olduğu ileri sürülen ve Ergenekon sanığı Mehmet Haberal’ın emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Ahmet Hurşit Tolon’u kullandığı şeklindeki ifadeler Haberal tarafından yalanlandı. Avukatları aracılığıyla iddiaları yalanlayan Haberal, Kent Otel’deki toplantıların kamuya açık siyasal bir oluşum olduğunu savundu.
İnternete düşen ve Tümgeneral Mutlu Arıkan’a ait olduğu belirtilen ses kaydında CHP’den milletvekili seçilen Ergenekon davasının tutuklu sanığı Haberal’ın Kent Otel toplantıları gibi faaliyetlerde emekli orgeneraller Şener Eruygur ile Ahmet Hurşit Tolon’u kullandığı gündeme gelmişti. Bu iddialar üzerine Haberal’ın avukatları Dilek Helvacı ve Yasemin Antakyalıoğlu, yazılı basın açıklaması yaptı. Haberal’ın Kent Otel’deki toplantılara katılımı sağladığı şeklindeki iddiaların kamuoyunda gündem değiştirmeyi amaçladığı ileri sürülen açıklamada, bu iddiaların gerçek dışı olduğu iddia edildi. 2001 yılında TBMM’de kurulan Diyalog Grubu’nun daha sonra Meclis çatısı altından çıkarak 16 Mart 2006 tarihinde, eski Dışişleri Bakanı Kamran İnan’ın önderliğinde Kent Otel’de 80 katılımcı ile bir toplantı düzenlediği kaydedilen açıklamada, bu yapının kuruluşunu kamuoyuna duyurmuş siyasal bir oluşum olduğu öne sürüldü..
Bu toplantılara Haberal’ın yanı sıra kamuoyunun yakından tanıdığı eski bakanlar, bürokratlar, öğretim üyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı ileri sürüldü.
Haberal’ın hiçbir şekilde adı geçen kişilere toplantılara katılmaları için herhangi bir telkin, teşvik ya da yönlendirmede bulunmadığı savunuldu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, uzun yıllar en üst düzeyde görev almış bu iki emekli orgeneralin Haberal tarafından kandırılarak bu toplantılara katılımlarının sağlanmasının inandırıcılıktan uzak olduğu iddia edilen açıklamada, bunun adı geçen kişileri son derece rencide eden bir itham olduğu da ifade edildi.
Açıklamada, Haberal’ın iddialarla ilgili sorumlular hakkında yasal işlem başlatacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz