Haberal’ın avukatından "arbede"ye açıklık

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Serdar Özersin, müvekkilinin son sağlık muayenesi sırasında bazı gazetecilerle...

ANKARA(ANKA) – Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal’ın avukatı Serdar Özersin, müvekkilinin son sağlık muayenesi sırasında bazı gazetecilerle yaşanan arbedenin bazı çevreler tarafından “Koruma Terörü”, “Haberal’ın Mafya Timi”, “Gazeteciye Haberal Dayağı” şeklinde duyurulduğunu belirterek, “Haberal’ın korunması yok, basın özgürlüğüne saygılıdır, bazı gazeteciler ambulansın içine kadar girip hakaretamiz sözlerle tepki gösterdiler” açıklamasında bulundu.

Özersin yazılı açıklamasında Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın 14 Nisan’dan bu yana korumaya sahip olmadığını, arbedenin yaşandığı 31 Ağustos itibarıyla da Mehmet Haberal’ın yakın ve konut korumasıyla ilgili görevlendirilmiş kimsenin bulunmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Özersin, “Bu sebepledir ki, eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen şahısların, Türk kamuoyuna ‘Haberal’ın korumaları” olarak tanıtılmış olunması, hem yanıltıcı hem de gerçeğe aykırıdır. Olaya katılan şahısların müvekkilimizle hiçbir ilgisinin bulunmadığını Türk kamuoyuna duyururuz” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın basın özgürlüğü konusundaki hassasiyetinin tartışılamayacağını kaydeden Serdar Özersin şöyle dedi:

“Müvekkilimizin içinde yer aldığı hukuki süreç ve bu süreçteki işlemlerin kamuoyunun haber alma özgürlüğü kapsamında bulunduğunun bilincinde olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ancak bununla birlikte, temel hak ve hürriyetlerin sınırsız olmadığı ve ancak yasalarda belirtilen sınırları dahilinde kullanılabileceği de Anayasal bir gerçekliktir. Buna göre kamuoyunun haber alma hakkına hizmet eden basın mensuplarının bu görevlerini ifa ederken müvekkilimizin kişilik haklarını ihlal etmemeleri gerektiği de yine Anayasal ve yasal bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu ahvalde haber yayma özgürlüklerinin ihlal edildiğini iddia eden basın mensubu arkadaşlarımızın da müvekkilimizin içinde bulunduğu ambulansın içine kadar girmek suretiyle görüntü almak çabalarının ve hakaretamiz sözlerle tepki göstermek şeklinde cereyan eden eylemlerinin demokratik bir tutum ve davranış olduğunu söylemek oldukça zordur.”

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: